Rain-Wallpapers-PhotosHold kæft hvor er det dog pisse deprimerende at se ud af vinduet i disse dage. Regnfuldt, koldt og gråt!  Det må vi have gjort noget ved! For disse regnfulde dage skal da have et løft! Derfor vil jeg her præsentere min ultimative “lad-os-gøre-regnvejr-og-kulde-til-noget-smukt-igennem-musikken”-top 5! 

Ikke så overraskende er vi ovre i det lidt “køligere” hjørne af metallen. Musikken skal være fyldt med store klangflader, storslåede episke elementer og melankoli! Det er mine kriterier i denne top 5! Så lad os da starte ud med nummer 5!

5. Satyricon – Phoenix 

Nr. 5 er også listens nyeste nummer. Satyricon udgav i starten af september deres nyeste udgivelse “Satyricon”. En udgivelse der modsat dens forgænger Age Of Nero har et betydelig mere laidback feeling over sig. Hurtigheden er taget ud af musikken og istedet er fokus denne gang på melankoli og de store armbevægelser. Skiven har delt vandende hos mange. Anmelderkorpset er dog enige I, at Satyricon har begået lidt af en genistreg med denne her udgivelse og særligt nummeret Phoenix har vakt særlig opsigt blandt fans og anmeldere.

Sivert Høyem er gæstesanger på dette nummer, der oser af melankoli og fremragende melodier! Satyricon nu med cleanvokal!

4. Opeth – “Coil” 

Er der noget man altid kan være sikker på hos de svenske progressive dødsmetallere i Opeth er det, at man aldrig ved hvor man har dem. Man er aldrig klar over hvad dette band kan finde på. Én ting er dog helt sikkert. Det er de store melodier sammen med det hårde og kontante udtryk der gang på gang skaber succes for dette band.

Og helt ærligt når man har en skive ude med titlen Watershed så burde det næsten være selvskrevet som et regnvejrs soundtrack. Åbneren på Watershed er den smukke, smukke “Coil”. Her får vi for alvor at høre hvor stor en stemme Mikael Åkerfeldt har, når han sammen med Nathalie Lorichs synger duet i denne akustiske “intro” på Watersheed fra 2008. Hør dette nummer samtidig med at du kigger ud på regnen! Pludselig bliver gråvejret ikke helt så gråt igen!

3. Gehenna – Unearthly Loose Palace

“Sun groaning in ice, so no longer will the sun shine”. Sådan synger norske Gehenna i nummeret Unearthly Loose Palace på bandets første fuldlængde “First Spell” udgivet i 1994.  Med sådan en tekst i Unearthly Loose Palace er man jo nærmest selvskrevet til en top 5 som denne. Dette er lyden af mørke og kulde. Gehenna’s symfoniske black metal er som selvskrevet til en mørk og kold novemberdag, og med de lange gentagende passager bliver vi nærmest hypnotiseret.

Noget af det bedste symfoniske black metal der findes!

2. Forlorn – The Crystal Palace

Smukt, næsten på grænsen til det majestætiske tordner det norske pagan black metal band Forlorn ind på anden pladsen med den enormt stemningsfulde The Crystal Palace fra 1997. Ligesom førnævnte Gehenna gør også Forlorn brug af gentagelser i deres musik, til at skabe nærmest trance-lignende tilstande hos lytteren. Efter min mening er det her noget af det – ja – smukkeste black metal der findes. Hør blot korarbejdet fra 1.55-mærket!

Forlorn henter elementer i både den traditionelle norske black med dens rå og upolerede udtryk i produktionen og så rent musikalsk fornemmer man også en mindre inspiration i folkemusikken. I samme omgang vil jeg varmt anbefale dig at tjekke det instrumentale nummer “The Magellanic Clouds” ud nu hvor du er igang! Tro mig- du bliver ikke skuffet!

1. Saturnus – Litany Of Rain

Okay, den her var ikke svær! Selvfølgelig er Saturnus regnvejrs-bandet nr 1! Det svære kommer dog, når man skal vælge dét bedste nummer ud! For du godeste hvor er det ikke let, når stort set alt hvad dette band har rørt ved er blevet til guld. Men, men, men ikke så overraskende er valget faldet på “Litany of Rain” fra den nye “Saturn in Ascesion”. Smukkere bliver det altså ikke når korarbejdet sætter nummeret igang og dermed sætter stemningen for de næste 9.56 himmelske minutter der venter. Et nummer der topper ved 4.35-mærket. Saturnus’ arbejde med kor er simpelthen i verdensklasse!

Nyd det igen og igen!

Og vupti nu kan man lige pludselig se noget smukt i selv en kold og grå regnvejrsdag i november!