IMG_2445[1]Kadavar fra Berlin er endnu et skud på den efterhånden lange stamme af retro rock bands vi oplever for tiden, komme i kølvandet på Graveyard. En liste der udover at tælle Kadavar også inkluderer navne som Uncle Acid and the deadbeats, Blues Pills og Scorpion Child (i øvrigt lige blevet annonceret til en koncert på Underwerket i Valby d 25/11).

Kadavar er et band jeg først for alvor har fået øjnene op for efter de blev signet på giganten Nuclear Blast Records (samme selskab hvor også alle førnævnte pånær Uncle Acid er blevet signet hos). Deres look, image og lyd er som taget ud af en tidslomme der siger 1968 og selvom vi er i 2013 så virker det alligevel efter hensigten. Det er retro, vintage, simpelt, råt og IMG_2434[1]rendyrket heavy rock. Jeg var spændt på det her i en live-situation!

Denne aften på Beta kan også meget godt kendetegnes på det simple og rå udtryk. På scenen står Kadavar. 3 mand, verdens mindste trommesæt på et gulvtæppe og to forstærkere. Ikke så meget pis dér. Men selvom det hele er utrolig skrabet og simpelt i udtrykket så spiller Kadavar ubeskrivelig fedt sammen.

For er du da helt hjernedød hvor spiller dette band live dog mere stramt end den strammeste hønserøv. Og dét med en energi der – sammen med Airbourne iøvrigt – skaber gnister og som kunne vippe et hvert ekstremt metalband af pinden når som helst. Genialiteten ville simpelthen aldrig ende og det kan vi bl.a. takke bandets super energiske tøndebasker Tiger for (se mine videoer forneden). Sikke en indlevelse, sikke en energi. Det var absolut ikke til at høre, at manden kun havde en højre tam, en gulvtam, en lilletromme, en stortromme, et enkelt crash, et ridebækken, og en hai-hat til rådighed. Et imponerende spil.

IMG_2448[1]Og det med spillet er faktisk Kadavars absolut største styrke. På scenen bliver der syret godt og grundigt ud i vilde guitarsoloer og små jams, der gør stort set alle deres numre en smule længere live, men aldrig kedeligt. Og så er de ét af de bands der faktisk lyder federe live end på plade, hvilket jo bestemt kun er et plus i min bog.

Denne aften på totalt udsolgte Beta var publikum klar og når bandet så også er klar, ja så går alting simpelthen op i en højere enhed. Der blev spillet et godt mix af nye numre fra Abra Kadavar og fra bandets første udgivelse. Her var nummeret Doomsday Machine klart aftenens fedeste!

Jeg troede faktisk ikke det var fysisk muligt at kunne spille op mod Airbournes magtdemonstration forleden på Amager. Men kære heavy-folk. Frygt ikke når Black Sabbath og Pentagram går bort. Arvetagerne er fundet og de hedder Kadavar og kommer fra Tyskland!

10-penta