Black Star RidersAmager Bio har efterhånden lagt scene til et væld af ny-klassiske og ny-legendariske koncerter. Her tænker jeg på nogle af de bedste koncertoplevelser nogensinde med bl.a Saxon, Sabaton og Airbourne. Og nu er vi så heldige, at vi kan skrive endnu et nyt kapitel til den lange liste af fantastiske koncerter i Amager Bio. For lad det være sagt med det samme: Black Star Riders søndagaften var edermandme fedt! 

Selv samme aften som undertegnede kom hjem fra Metal Hammer Paradise i Tyskland stod den på endnu en koncert. Denne gang på dansk grund i Amager Bio. Black Star Riders alias det “nyeste” Thin Lizzy kom nemlig forbi i forbindelse med deres længere tour i kølvandet på deres debut under navnet Black Star Riders.

Guitar-guden Scott Gorham var kaptajnen, der sammen med resten af Black Star Riders’ besætning sendte os igennem bandets nyeste numre krydret med de helt klassiske Thin LizzyBlack Star Riders 2 hymner. Sætlisten var tilpas varieret, der var simpelthen ligedele nyt materiale og lige dele gammelt. Der var således noget for både nye og gamle fans af begge bands.

Den nye “All Hell Breaks Loose” satte koncerten igang. Igennem hele nummeret synes der dog, at være en lidt halvflad stemning blandt søndags-publikummet, der talte en masse generationer denne aften. Det blev der så heldigvis gjort noget ved allerede i andet nummer, hvor den første Thin Lizzy klassiker i form af “Are You Ready” rullede ud over scenekanten. Og sådan fortsatte det sådan set hele vejen, med skiftevis nyt og gammelt. Indtil vi tilsidst fik de helt klassiske “Boys Are Back in Town”, “Whiskey in the Jar” og “Rosalie”

At se Scott Gorham i action er altså noget af en oplevelse. Manden har jo nærmest opfundet den klassiske dobbelt guitarharmoni-spil med Thin Lizzy og det fik vi selvfølgelig rigelige mængder af denne aften. Ligesom mandens fuldstændig forrygende indlevelse i sit guitarspil. Sådan skal klassisk rockspade spilles! Og sådan fik vi det leveret. Én efter én!

Ricky Warwick er en ganske udmærket sanger og passer med sit vokalarbejde rigtig godt til at tage arven op fra Phil Lynott. Med ham i front er Black Star Riders et sikkert og bundsolidt livenavn, der selvfølgelig lever af fordumstidens store bagkatalog, men som så sandelig også kan levere med de nye numre som “Kingdom of the Lost”, “Bloodshot” og “Hoodoo Voodoo”.

Dejlig aften på Amager!

9-penta