metal-hammer-paradise_logo_02Når nu alle giganterne går imod pensionistalderen og ungdommen i stadig stigende grad foretrækker umchi umchi musik og letfordøjeligt radio-pop, hvad skal der så blive af alle verdens metalfestivaler, når det primære publikum går de ældre år i møde?

Det er ikke nogen hemmelighed at metallerne i disse dage nogle gange føles som værende del af et døende folk. Metal-fokuset i de større medierne har aldrig været lavere, til trods for stor efterspørgsel. Det er som om de unge simpelthen ikke gider.
Se fx en festival som Roskilde Festival, der i 2013 have en kæmpe stigning i metal og rock n’ roll navne, – og modtog hober af kritik for det (men hvornår gør de ikke det?) – men den samlede procent af det programmet der bestod af metal og hårdere rock, var ikke engang i nærheden af noget nævneværdigt.
Og selvom successen for en metalfestival som Copenhell er stigende, og der udvides år efter år, så er det for mig lidt sørgeligt, at man ikke kan få en festival som denne udsolgt når billetten er så billig som den nu er (drikkevarer ikke medregnet….), når man tænker på at programmet er så imponerende som det nu er, år efter år.

OWEN.BrownMetalpublikummet, dem som var unge i firserne og var med til at opleve giganterne i deres spæde år, de findes sgu stadig – de er ikke helt dinosaurer endnu! Og de vil fanme stadig gerne se live-musik! Og hvem er vi til at fornægte dem en flere-dages metaloplevelse/ferie?
I den sammenhæng sker der noget nede i Tyskland, som er ganske spændende! Og dét spændende hedder Metal Hammer Paradise.

Hvor man før i tiden var nødsaget til at ty til campist-livet med liggeunderlag, telt og dåsemad, hedder det nu ferie-resort med wellness og fokus på mere luksuriøse omgivelser. ”Føj for helvede for et fisse-sted!” tænker mange nok. Men når man når til et vis punkt i livet, så bliver det sgu lidt trættende i længden at skulle vågne hver morgen i bagende sol kl 8 om morgenen, efter 2 timers søvn, med en helvedes ondt i ryggen i et lortetelt med muddersko og pis på tøjet. Det er sgu trættende. -Specielt når man som undertegnede allerede nu er ved at mærke de tidlige tegn af alderdom. Så er flere dage i primitive opgivelser abbath jacuzzinæsten mere arbejde end ferie!

Dette er der så heldigvis råd for nu! Forestil dig.. Lalandia!.. Hvor alt hyggeligt og kedeligt er skiftet ud med metal! Ja, den er god nok. Navne som Sabaton, Saxon, Helloween og Behemoth står endda på plakaten, klar til at rive os rundt! Krydr det med vin-smagning, ferielejligheder, badeland og wellness. Så har du Metal Hammer Paradise i Oldenburg (Holstein)!

På grund af alle disse dejlige ting, vil vil her på Blastbeast.dk tage ned til Metal Hammer Paradise og rapportere om denne atypiske form for festival. Og forhåbentligt til næste år (hvis ikke i år), vil de danske hævi-hoveder med ondt i ryggen følge trop!

Vi tager toget fra København H og mod festivalen fredag d. 15/11 og vender hjem igen søndag d. 17/11 – og gerne uden aaalt for ondt i kroppen. Men det kan jo nok ikke HELT undgås!

Links:
Metal-hammer-paradise.de