helhorse 3SÅ gav det hele pludselig mening! Helhorse smækkede lige en fed streg under på hvorfor de er Danmarks mest spændende metalband

Helhorse holdte release-fest på den nye plade “Oh Death” på Loppen i København – en release-fest der var indrettet således at så snart entréen var betalt fik du stukket cd’en i hånden (og vinyl for 70kr ekstra) – så slet ikke en dum måde at få pladen ud, få folk ind og fejre og sælge billetter til en koncert! Og når der er gratis øl til de første og hvad der virkede som Jägermeister ad libitum, er grundlaget jo ganske glimrende!

Aftenen ledte ud med en kedelig forsinkelse på omkring 40 minutter før Black Book Lodge gik på.

Black Book Lodge

Dette band er et nyt, forholdsvis uskrevet blad på den danske rock/metalscene. Musikalsk lyder de lidt som hvis man parrede Black Sabbath og Black Rebel Motorcycle Club. Så mørket (black.. haha) er på plads!
Riffsne der blev fyret af var også rigtig gode og lyden var noget nær perfekt. Mit eneste minus til koncertern var at vokalen blev en kende for pæn til min smag. Det ville klæde det hele med lidt mere kant og crunch, så mørket og det okkulte virkelig kunne trænge igennem!

6-penta

 

 

 

helhorse 1Helhorse

Aftenens mænd i skysovs som det hele handlede om, Helhorse, gik på til lyden af hvad der lød som et gammelt filmquote hvor helvedeshesten var fint repræsenteret. Bandet trådte selvsikkert på scenen til jubel fra salen og “Fuck Art, Let’s Kill” gik på. Og. Så. Var. Det. Skud. Igang!

Vi fik serveret hele den nye plade “Oh Death”, og det er faktisk næsten lige før jeg har lyst til at trække min anmeldelse af den tilbage og så skrive en ny baseret på at have oplevet hele pladen live efter at have skamhørt den i en længere periode. For hold da kæft det hele fungerer live! Den smukke “The Seems Of Live” blev endnu smukkere live, den vilde og punkede “The Carnal Rage” blev ENDNU vildere og ja. Sådan fortsatte det ellers! Og når man kunne se vildskaben og passionen i øjnene på forsanger Mikkel Wad, så giver det musikken et ekstra nyk opad og man VED at de brænder inderligt for det her!

helhorse 2Helhorse i 2013 er nået milevidt siden vi først blev introduceret for dem. Her skal der især lægges vægt på pianist/vokalist Aske Kristiansen, hvis vokal for alvor er begyndt at skinne igennem og bære meget af den vildskab, som Mikkel før har haft eneret på (på “Death Comes To The Sleeping”… Wow..) -Lidt mere ping-pong mellem de to på live-fronten, ville være fantastisk at se!

Resten af bandet spillede med et stort smil på læben, og stor indlevelse – til trods for at aftenens ubestridte hovedperson Mikkel Wad godt kunne stjæle billedet lidt. Starquality!

Efter pladen var færdigspillet blev vi forkælet lidt med nogle sjældenheder i form af covernumre af deres største inspirationer, henholdsvis “Fuck The Voodooman” af Raging Speedhorn og “Albatross” af Corrosion Of Conformity (til stor jubel!). Begge to numre der i aften ligeså godt kunne være lavet af Helhorse!

Som finale fik vi de ældre numre “Black Weed” samt ekstranumrene “House Of Roosters” og “Get Drunk, Get Mad, Get Even”, hvor både wall of death og pitten foran scenen for alvor fik lov til at bryde ud!

Helhorse. For helvede. Hele “Oh Death” giver så meget mere mening nu.
Som en af mine venner udtalte efter koncerten – en eller anden burde sende det her til Phil Anselmo, så Helhorse kan komme på en tour med Down. For dét fortjener de!

9-penta