carcass-surgical_steelLad det så være sagt – Carcass er tilbage!

Skal man nævne et band der har været pionerer for dødsmetallen må Carcass uden tvivl være et af dem. Deres monumentale hovedværk “Heartwork” fra 1993 lagde stilen for hvad vi i dag kender som melodisk dødsmetal. Og siden den lettere skuffende udgivelse “Swansongs” fra 1995 har vi intet hørt til Carcass. Før nu!

Og hvilken tilbagekomst! “Surgical Steel” er på en og samme måde vellyd, brutalitet, snavs og klinisk præcision. Og at den er skabt af et band der var fra dengang man tog albums alvorligt og ikke bare udgav en samling singler, kan uden tvivl mærkes! Så snart man sætter sig ned og lytter til pladen fra ende til anden, bliver den røde tråd klokkeklar og oplevelsen omkring “Surgical Steel” bliver omend endnu bedre.
På den måde er det måske også lidt tilforladeligt at nogle af numre ikke er 100% så fokuseret som andre, hvor især anden halvdel af pladen når op på et uhyre episk og velkomponeret stadie. Her er det især producer Andy Sneap der må fremhæves for at tilføje den både moderne og vellydende produktion der stadig er tro mod sine forgængere. Stor bedrift!

Af højdepunkter kan nævnes den “The Sound Of Perseverence”-æra Death’ske “The Granulating Dark Satanic Mills”, den galloperende “Unfit For Human Consumption” og titelnummeret (hvis man kan kalde det det?) “316 L Grade Surgical Steel”. Denne trekløver bringer albummet op på de højder som man kender Carcass fra “Heartwork”-tiden!

Alt i alt en dejlig oplevelse med et band der tydeligvis ikke er trætte endnu – de er først lige begyndt!

For Carcass er tilbage. Og de har fanme været savnet!

8-penta

“Surgical Steel” udgives via Nuclear Blast