sbb_capezero_frontcoverDet danske metalcore-håb Scarred By Beauty er vokset og leverer et langt mere fokuseret album der stråler af kvalitet!

Uha, er der et band jeg så gerne har ville kunne forelske mig i, men altid har haft det lidt svært ved, må det nok være Scarred By Beauty. For de har uden tvivl haft energien, talentet og viljestyrken til at nå helt derop hvor man ikke kan andet end at lade sig rive med. Men for indstuderet live-koreografi og – for mig – alt for nørklede guitar-og sangstrukturer har sat en stopper for at det blev til mere end et par gennemlytninger af den forrige plade ”Sutra” samt fremmøde til en enkelt koncert eller to.

Men der er sket noget – Det må være al den turneren rundt i Europa der har gjort det. De er nemlig blevet langt mere modne i deres udtryk. ”Cape Zero” viser nemlig et band der er vokset med opgaven, og godt ved at de ikke behøves lave hvert enkelt guitarstykke ultra-komplekst, før at det fungerer for lytteren. Riffsne er blevet skarpere, strukturen er mere lige-på-og-hårdt (dog uden at gå på kompromis med de skæve dissonanser og de mange tempo-skift) og i det hele taget har de taget meget inspiration i den klassiske hardcore. Og det klæder dem!

Specielt på numre som ”Untitled”, ”Un.safe”, ”Lighthouse” og titelnummeret ”Cape Zero” går melodi, energi og fede riffs op i en utroligt høj enhed. Men hele pladen kan i den sammenhæng godt fremhæves på den front –hvilket nok også må være dens egentlige svaghed. For der er mange fede numre, men de minder så også lidt om hinanden…

Scarred By Beauty er nu officielt et band jeg er glad for at have fulgt udviklingen af – for den er for alvor lige ved at sidde lige i skabet!

8-penta“Cape Zero” udkommer. d 30/8/2013