black starBlack Stars Riders er på trods af det nye navn i virkeligheden en gammel kending. Faktisk en af de mest legendariske af sin slags.

Der er nemlig tale om et band, der består af det seneste Thin Lizzy line up med Ricky Warwick på vokal/guitar, Scott Gorham på guitar, Damon Johnson på guitar, Marco Mendoza på bas samt Jimmy DeGrasso på trommer.

Da bandet ville indspille og udgive nyt materiale blev det af hovedmand Scott Gorham besluttet, i respekt til Phil Lynott (tidligere sanger i Thin Lizy), at man ville vælge at udgive dette materiale i et nyt navn. Navnet er Black Star Riders og de er netop nu klar med debutten “All Hell Breaks Loose” på Nuclear Blast.

Stilen er som vi kender den fra Thin Lizzy! Melodisk hard rock, med stærke melodier og riff-stærke præferencer fyldt med klassiske Thin Lizzy-guitarharmonier. Alt dette er pakket ind i en solid og dejlig moderne produktion, der samtidig står ganske råt og upoleret.

Fra start af går det derud af med go gedin rockmusik, som man simpelthen ikke kan andet end at elske. Man fornemmer klart referencerne til den tidlige Thin Lizzy allerede fra åbneren All Hell Breaks Loose, med det memorable bridge: “Don’t you turn your back on me” – en kommende liveklassiker er jeg sikker på.

Bedst og stærkest står numrene “Kingdom Of The Lost,” hvor referencerne til Lizzy’s oprindelse i Irland kommer til sin ret, med noget af det tætteste Black Star Riders kommer på irsk-folkemusik. “Valley Of The Stones” står som skivens hårdeste nummer , med et herligt mørkt drive og en fed dynamik og endelig skal fremhæves den svingende “Blues Ain’t So Bad.”

Alt i alt er det her en rigtig fed udgivelse for fans af Thin Lizzy og elskere af den klassiske rene hard rock. Der mangler bare lige dét ene nummer der for alvor sætter sig hos mig. Men jo mere man lytter til skiven jo mere vokser den!

Og tag så forhelvede at komme til Amager Bio d 17/11 når Black Star Riders gæster landet for første gang nogensinde under dette navn!

8-pentaBlack Star Riders – All Hell Breaks Loose udgives via Nuclear Blast/Sony