DSC05157

Iron Maiden gæstede Malmö Stadion på et led i deres Maiden England Tour 2013.

Men inden Maiden selv gik på scenen skulle vi igennem de mildest talt fuldstændig ligegyldige semi-hard rockere i Voodoo Six, der gav mere liv til trætheden end til den festlige energi.

Sabaton gjorde efter Voodoo Six en hæderlig indsats for at få sparket trætheden fra førnævnte ud af kroppen, med et glimrende set, der desværre var tynget af en kedelig lyd, med alt for meget bulder fra trommerne og bassen – iøvrigt det samme problem svenskerne døjede med på Copenhell.

Men nu var folk sgu’ også klar til en omgang Maiden!

Tilbage i 1988 var Iron Maiden på tour med deres seneste udgivelse Seventh Son Of A Seventh Son. En tour der senere blev udgivet på titlen “Maiden England”. Nu har Iron Maiden så valgt at tage denne æra op igen, som et led i deres history tour part 3. Derfor var det ikke overraskende størstedelen af setlisten fra dengang der blev luftet. Det ville være en underdrivelse af gigantiske proportioner, at sige, at denne setliste ikke kunne gøre en hver metalfan hed i sommervarmen.

For når man som Iron Maiden vælger, med største selvfølgelighed, at trykke “Moonchild”, “Can I Play With Madness”, “The Prisoner”, “Two minutes to midnight” og en fuldstændig DSC05119forrygende udgave af den ellers så sjældent-spillede “Afraid To Shoot Strangers” af i starten af settet, ja så har man ligesom lagt godt fra land. Og det blev kun bedre og bedre jo længere vi kom ind i settet. Et set der viser HVOR mange klassikere Iron Maiden egentlig har lavet. For de blev ALLE luftet denne aften! Ikke ét nummer fra efter Fear Of The Dark-udgivelsen fra 1992 blev spillet.

Iron Maiden er kendt for deres teatralske sceneshow. Og det blev vi da også vidne til denne aften i Malmö. Det var ikke kun settet der havde taget inspiration fra den første tour med Seventh Son i 1988. Også den klassiske scene-kulisse med isbjergene var hevet med igen og hele scenen var derfor klædt i hvidt, med billeder af sne, is og frosne Eddie’er. Et smukt syn, og personligt en af mine favorit Maiden-perioder.

Men selvom kulisserne ændre sig fra hvert Maiden show, så er det det samme skelet det er bygget op efter. Forskellige backdrops bliver skiftet ud for hvert nummer og et podie i hver side, som Bruce kan løbe ud på. Maiden har gjort sådan de sidste 30 år. Men alligevel kan man ikke lade vær med at blive revet med at den flotte scene, pyroteknik og eksplosioner.

Nuvel Bruce Dickinsons vokal er hørt bedre end denne aften, men er på trods af sin alder en kæmpe energibombe, der fortsat springer rundt på scenen i et tempo yngre bands på scenen ville tabe pusten over.

DSC05164Aftenens ultimative højdepunkt kom med titelnummeret “Seventh Son Of A Seventh Son” , der blev et fantastisk udstyrsstykke, hvor en kæmpemæssig stor Eddie i den klassiske clairvoyant-udgave dukkede op bag scenen. Hvorefter “Wasted Years” og “Aces High” blev leveret i slutningen af showet, inden Eddie igen dukkede op bag scenen – nu denne gang i den udgave, som det ses på frontcoveret af “Seventh Son Of A Seventh Son”-udgivelsen.

Selvom Maiden har spillet dette show i godt og vel 40 år nu kan man ikke lade vær med at blive revet med, som var det deres første show nogensinde. Imponerende! Og setlisten ligeså!

9-penta