1Det var lørdag aften og glædeligt var der i for en gangs skyld muligt at høre et stort navn med masse af smæk på i  sådan en weekend i Aarhus. Så det var med stor glæde at turen gik mod Train for at se Bad Religion, men også med lidt nervøsitet oven på den skuffende optræden på Roskilde Festival i 2011. Lad det være sagt med det samme, det var en helt anden oplevelse vi fik denne aften i Århus.

Broadway Killers

Først stod den dog på opvarmning fra Broadway Killers(find dem på facebook: https://www.facebook.com/broadwaykillers ), et band jeg på forhånd ikke kendte, men som gav os en solid omgang melodisk punk rock, med en forsanger der både sang godt og havde masser af karisma og scenekontrol. Desværre var lyden ikke perfekt hvilket ikke betyde så meget for den rå punk-rock lyd, men gik ud over vokalen flere gange. Det forhindre dog ikke bandet i gøre hvad de skulle, nemlig at få folk ud på gulvet og i stemning – og det lykkes dem bestemt. Så hvis de forsætter stilen, får lidt bedre lyd og forsangeren lærer guitaristen at indrage publikum i sin fest, så kan de nemt gå en lys fremtid i møde.

7-penta

 

 

 

Bad ReligionBad Religion

Så blev det tid til aftens hovednavn, og folk i salen var klar. Der stod ikke udsolgt på Trains hjemmeside, men for mig virkede der fyldt op. Fra første tone var publikum på og det samme var bandet! Lyden var fixet så vokalen gik fint igennem det meste af tiden. Det stod hurtigt klart at bandet var glade for at være her og virkede glade for at starte deres Europa tour, så der var fuld tryk på spaden fra start hvilket smittede af på publikum. Der blev hoppet, sunget med og ”mosh-pittet” fra start til slut – og det blandt et publikum som gav os alt fra unge punker til familiefædre der var ude og genoplive ungdommen. Alle var enige om at den skulle have gas! Den konstante fede sammenspillen mellem et band der bød på nyt som gammelt -en fordel at punk-numre er så korte – og havde overskud til at tage pis på deres alder, fortælle jokes som at en universitetsby som Århus burde kunne forstå deres mest filosofiske sang: ”FUCK YOU” og generelt bare skabte fed energi hele tiden.

Rent musikalsk så er de nogle gamle dreng og de kan deres pis og når vi får både nye numre og klassikere som Generator, 21st Century (Digital Boy), Punk Rock Song osv., leveret med glæde og energi så er der sgu ikke nogle fingre at sætte på bandet. Når man så kombinere det med et publikum som nok er det bedste jeg har set i Århus meget længe, som gav den fuld gas hele tiden, så kan det kun blive en episk aften. Så giv Bad Religion de rigtige rammer og de levere varen 100 %, i modsætning til når man give dem alt for stor scene en søndag eftermiddag i solen…

Derfor kan der ikke hellere være meget tvivl om hvad den lørdag aftens show skal have af karakter, men lad mig sige det med et citat af forsangeren i det århusianske metal band All Trays For Venom:

”Martin hvis du har været en teenager med bumser der stod på skateboard som os andre så giver du den koncert 5 ud af 5”

10-penta

 

 

 

Koncerten er gæsteanmeldt af vores u-landskorrespondent Martin Horn Pedersen