IMG_1759[1]Megadeth med Dave Mustaine i front gæstede igår et pakket Vega. Sidst bandet var i Danmark var da de spillede i Aarhus et par år siden, sammen med Slayer. Vi havde denne aften gæsteanmelder Bjørn Patterson på pletteten i Vega. 

Grundet tidspres bliver Essence’ koncert denne aften ikke anmeldt desværre. Vi vender stærkt tilbage med de jyske thrashere til årets Copenhell!

Megadeth 

Man kommer ikke uden om, at de er en af verdens største bands, når det kommer til thrash metal. De er verdenskendte for deres tekniske og melodiske thrash metal, krydret med Dave Mustaines unikke og rustne vokaler, som man enten elsker eller hader. Dave Mustaine har siden 1983 skabt flere mesterværker, med en bred vifte af dygtige musikere, med (ihvertfald i begyndelsen) det mål, at out-gunne hans tidligere band Metallica.

I år lancerer de deres næste album; “Super Collider”. En udgivelse, som mange (desværre) allerede har dømt negativt på forhånd. Det er IMG_1761[1]jo et ærgerligt faktum, at så mange thrash metal fans ikke anerkender Megadeths eksistens efter udgivelserne Cryptic Writings (1997) og Risk (1999).

Koncertens intro bestod af et kunstnerisk angreb af billeder og video på de 3 store skærme der pyntede scenen. Efter en høj energisk start med “Trust”, forsatte koncerten med en verdenspremiere med sangen “King Maker”, fra den kommende udgivelse Super Collider (4. juni 2013). Selv om sangen er stort set ukendt var energien stadig høj, hvilket var rigtig fedt at se!

Dave Mustaine holdte efter de først par numre en lille tale, hvor han forklarede, at han synes det var ærgerligt, at Europa blev holdt udenfor på deres sidste ‘20 års jubilæums tour’ for Countdown to Extinction (1992). Derfor syntes han, at vi skulle belønnes med et uddrag af de mest populære numre fra albummet. Her fik vi så spillet bl.a. “Architect of Aggression”, “Sweating Bullets” og “Symphony of IMG_1760[1]Destruction” til stor glæde for hele publikum!  Alle riffs sad lige i skabet og Mustaines ‘stemme’ var i god form. Chris Broderick viste kæmpe stor overskud under soloerne, og ingen af bandmedlemmerne haltede bag ud, i det høje tempo.

Halvvejs igennem koncerten blev vi glædeligt overrasket af den mere rolige sang “À tout le monde”, der virkede som et lille pusterum, inden vi blev udsat for flere musikalske vidundere bla. “She-wolf”, “Peace Sells” og som afsluttende nummer “Holy Wars… Punishment Due”.

Det var nyere Megadeth der dominerede aftenens koncert, sammen med de obligatoriske hits fra Rust In Peace (1990) og Peace Sells… But Who’s Buying (1986). Bandet er ikke kendt for at være meget aktiv på scenen, men man kunne mærke at bandet havde god forbindelse med publikum. Der var fed lyd, alle spillede superb og de visuelle effekter præsenterede på de store skærme var prikken over i’et. Alt i alt en super god koncert!

9-penta Denne anmeldelse er skrevet af gæsteanmelder Bjørn Patterson