Meir_coverDe norske galninge er tilbage! Kvelertak har givet deres genre-potpourri et ekstra skud heavy metal, og nu er de klar til at blæse knoppen af enhver der måtte tænke på at ytre ordene “den svære to’er”.

Kvelertak er et band der har fået en utroligt turbulent start på deres karriere. Man skulle ellers ikke tro at et band der spiller en blanding af black metal, heavy metal og hardcore punk – ovenikøbet på syngende norsk – skulle modtage stimevis af hype og success. Og ovenikøbet en signing på det prestigefyldte label Roadrunner! Men Kvelertak er ikke som mange andre bands. De er på en og samme måde i-dit-fjæs, hårde, kontante og ind til benet samt uhyre uforudsigelige.

Debutpladen kunne næsten ikke have banet vejen for dem bedre end den gjorde, så mange kan måske fristes til at tro at der kunne opstå stilstand på plade nummer to. Men Kvelertak er om nogle ligeglade med hvad folk mener om dem. Så i stedet for at gå en af to veje, hvor den ene byder på endnu mere uforudsigelighed og galskab, og den anden i en mere lyttervenlig og kommerciel retning, så har de valgt noget helt tredje. Nemlig at gå op i et højere luftlagt og introducere et ekstra indskud klassisk heavy metal i deres lyd!

Numre som “Bruane Brenn” og “Spring Fra Livet”, som vi har hørt op til pladerelease, er klassisk Kvelertak som man kender dem fra debuten. Men hør så numre som “Undertro” og den ni minutter lange “Tordenbrak”, der begge syder af 70’er/80’er heavy metal, som et ældre nummer som “Sultans Av Satan” også smagte en del af. Det er dejligt forfriskende, og bringer os op i et helt andet lag. Ikke at “Meir” som sådan overgår debutpladen, men ambitionerne er i hvert fald steget!

Skal der nævnes andre højdepunkter, kan også “Evig Vandrer”, “Målelyst” samt den utroligt flabede åbner “Åpenbaring” der alle deler lussinger ud, så den norske vinterkulde kan mærkes i kinderne flere uger ind i foråret!

Kvelertak opfinder nok ikke den dybe tallerken igen, men med fødderne solidt plantet og selvtilliden i orden kommer man fanme langt med gode sange og masser af spilleglæde! Vi ses på Roskilde Festival 2013!

9-penta “Meir” udkom d. 25/3 via Sony Scandinavia/Roadrunner