MartinFredag d 5/4 åbner Københavns nye store rockklub op før dørene til en forrygende åbnings-weekend. Vi har fået en snak med manden bag HIGH VOLTAGE Martin “D’Amour” Jensen!

Martin først og fremmest stort tillykke med HIGH VOLTAGE!

Mange tak!

Med alt respekt så er du efterhånden en erfaren herre i gamet “rock n roll”. Hvad er den gode rockklub for Martin D’amour?

Det må man sige. Til næste år kan jeg fejre 10 års jubilæum i rocklub-branchen. Den gode rockklub er den jeg i al ubeskedenhed selv laver. Det er en der forener kompromisløshed med kvalitet og stilsikkerhed, med plads til overraskelser og udvikling. Fællesnævneren for de ting jeg har lavet er mit motto om, at bare fordi man kan li’ outsider-musik behøver man ikke at nøjes. Jeg synes rockfolket ligesom alle andre fortjener, at kunne give den gas og luksuriøse rammer.

Først var det Tex, så var det The Rock, så var det City of Sin og nu er det High Voltage. Hvad skal publikum forvente af denne klub i forhold til Københavns tidligere rockklubber – samme typer ”klubber i klubben” som f.eks Rock The Night?

De skal forvente en klub der er skabt udfra ovenstående devise. Kvalitet og gennemførthed. Jeg vil faktisk mene, at det ville gavne alle hvis folk sænkede paraderne og tog på HIGH VOLTAGE, uden at gøre sig for mange tanker hjemmefra om hvad det er og møde klubben med et åbent sind, men med visheden om at der er lagt tanke, passion, blod, sved, et par tårer og en masse erfaring i den. Sammenligning kan jo selvfølgelig ikke undgås og musikken er jo som den er, med det i mente at HIGH VOLTAGE er i et plan, hvilket betyder, at profilen skal favne bredere i et rum, end man har muligheder for med to rum. En ting alle dog kan være helt sikker på og det er, at jeg og dermed også HIGH VOLTAGE er sat i verden for, at der skal festes og det skal være sjovt.

The Rock var kendetegnet ved sin mørke fangekælder stemning, City of Sin, der med sine hvide klinker og røde skærhv
sendte os direkte tilbage til en rock klub i LA i start 80erne. Hvad skal publikum forvente af High Voltage i forhold til udsmykning i klubben – hvilken stemningen ønsker du at skabe i lokalerne?

Jeg er personligt fuldstændig blæst væk af HIGH VOLTAGES lokaler. Jeg følte mig øjeblikkeligt hjemme da jeg så det første gang og det er jeg stensikker på, at rigtig mange andre også vil få den følelse med det samme. Det ligner at der har været rockklub her i en halv menneskealder allerede. Det nye rum er rustikt og solidt og kan godt minde lidt om et mindre THE ROCK. Der er sågar et langbord fra det gamle Vin & Ølgod, som folk har siddet ved på THE ROCK. Med udsmykningen har jeg prøvet at skabe en balance mellem nyt og gammelt, noget feminint og maskulint. Ny street-art læner sig op af et tungt gotisk møblement. Den står på lysekroner, masser af levende lys og store guldspejle, side om side med spritnyt high end lydudstyr, diskokugler og originale koncertplakater fra 80erne og 90erne. Der er også nogle solide overraskelser og detaljer som folk selv skal se. Toiletforholdende kan jeg “hands down” sige, er det bedste der nogensinde har været på en dansk rockklub, og der er masser af siddepladser, samt en stor bar hvor der er betjening fra 3 sider. Der ud over er der rygerum og naturligvis live-scenen, som er høj og har nogle rigtig gode mål som bliver en del af dansegulvet efter koncerterne.

Der har været en del diskussion bl.a. på vores facebook fra brugere der mener, at rockklubber i København har kort levetid. Og særligt nogle af de klubber du har søsat har haft kort levetid. Hvad er din holdning og reaktion til dette?

Det er jo både flatterende og også grænseløst irriterende, at så mange har en mestendels fuldstændig hjemmebrygget holdning til mig og mit virke. Men i “the end of the day” er det nemmest at trække lidt på både skuldre og smilebånd. Det er helt sikkert at virkeligheden omkring tingenes tilstand, er langt mere tør end folks egne juicy forestillinger. Lad os lige slå fast:

THE ROCK levede i 7-8 år og jeg var ikke ejer der, men stod for kva min klub i klubben ROCK THE NIGHT, at sætte THE ROCK på både landkortet i ind- og udland. Folk kan mene om indholdet af det jeg lavede dengang hvad vil de vil, men
ingen kan anfægte, at det var en gigantisk succes og spørg man dem, som reelt ved noget vil man få at vide, at mit input der var uvurderlig for stedets eksistens. Som tillæg kan jeg nu fortælle at THE ROCK fik et helt leveår mere end planen var pga. mig. Grunden til at THE ROCK lukkede var pga. afmatning, huslejetryk, en grad af opgivenhed fra ejerforholdets side og nok mest af alt, den generelle økonomiske krise. Og så var THE ROCK nok bare også alle dage bare for stort. Jeg tror det kan tælles på 3-4 hænder hvor mange gange det hus har kunnet melde helt fuldt hus.

ROCK THE NIGHT valgte jeg at putte i graven da THE ROCK lukkede. Selvom vi havde en lille stint på STENGADE 30, så var det der vi hørte hjemme, så det føltes naturligt at sige at det var det og kigge frem.

SIN CITY er en anden historie. Stedet kørte fint og bar sig selv og kunne fint have eksisteret mange år frem endnu. Der var blot den lille detalje at lokalet var godkendt til en anden brug end det vi reelt brugte det til. Det var jeg ikke blevet gennemgående informeret om af ejerforholdet og udlejer Københavns Kommune og særligt Kødbyen er en totalt u-fleksibel størrelse med en arbejdsgang og behandlingstid, der er helt hen i vejret og nærmest Kafkask. Jeg holder ingen grudge overfor de mennesker der gav mig chancen dernede, men set i bakspejlet, så følte jeg mig aldrig rigtig hjemme dernede og skal jeg være lidt kæk så er lukningen af SIN CITY det bedste der kunne være sket, da det udløste de muligheder som er HIGH VOLTAGE, der allerede inden åbning er mindst 666 gange federe på alle måder. Men for at vende tilbage til spørgsmålet, så er konklusionen, at det ikke var konceptet der var noget i vejen med og forretningen var god.

High Voltage er en rockklub. Må metalfolket også godt komme og lege med?

Alle må lege med, men på vores vilkår. Jeg og HIGH VOLTAGE er ikke sat i søen for at gøre alle glade, selvom det kunne være fantastisk. Det er ganske enkelt umuligt og selvom jeg gerne vil love noget bredde og alsidighed, så er det erfaringen der taler når jeg siger, at den bedste fest opstår når der er en plan og en profil. Live-delen vil over tid udvikle en alsidighed og der vil også blive kastet nogle godbidder fra DJ’en til metalfolket i løbet af natten. Jeg har lært at det ikke er smart, at melde ud præcist hvad der kommer ud af højtalerne i alle minutter af åbningstiden. Musikprofilen er ikke mejslet i sten, men jeg vil igen gerne understrege, at vi er huset der skal lave den gode fest og den er endnu engang bedst til en AC/DC eller Metallica traver end til den seneste Meshuggah eller Bolt Thrower B-side.

Hvordan bliver livemusikken i den nye klub? Fortsat fokus på upcoming eller kan vi regne med lidt flere større koncerter – måske med udenlandske navne?

Jeg har ansat The Rocks gamle lydchef Joachim som nogle vil kende. Han er en af landets mest erfarne udi at lave live-lyd på metal. Han har fået fri hænder til at designe sin egen scene og købe helt nyt lydudstyr ind. Rummet er lidt specielt og mange vil komme til at se koncerterne fra baren og fra siddepladser langs væggene. Jeg vurderer at vi med god samvittighed kan tillade os at sælge i omegn af 200-250 billetter og alle de kan få den gode og fulde koncertoplevelse. Det er ikke et meget højt tal, men heller ikke det mindste og når vi allesammen lærer HIGH VOLTAGES muligheder bedre at kende, så er jeg ikke lukket overfor at jeg vil tage nogle chancer med lidt større og udenlandske bands, hvis det er økonomisk ræson i det. Dog starter vi ud med at have fokus på mellemlaget og jambands som jeg med skam må melde er en publikumsmagnet, og jeg har lært at sætte pris på.

Og så lige lidt famous last words her til sidst

HIGH VOLTAGE er et nyt sted. Vi vil gerne sammenlignes, men vil også gerne opleves som det vi er. Nemlig nye. Det ligger i smørhullet af det Københavnske natteliv, det er drevet af folk med passion og erfaring, det er lavet til dig og vi er ikke noget uden publikum. Vi glæder os til at se jer hernede og rigtig gerne igen og igen.