ghostinGhost er endelig klar med deres opfølger til Opus Eponymous. En udgivelse undertegnede har ventet lææænge på! Jeg blev blæst fuldstændig tilbage af deres debut tilbage i 2011 og siden denne udgivelse er Ghost bare blevet større og større og mere kult i metalverdenen – og hvorfor så det? Jo svaret bliver givet på Infestissumam!

Ghost er nemlig et frisk pust på metalscenen. Bandet gør tingene på deres egen måde og går ikke efter at skulle lyde præcis som deres forbilleder. De svenske spøgelser er f.eks ikke bange for at blande disco eller cirkus-rytmer ind i deres musik. Hvorfor er Ghost blevet så populære? Jo fordi det de gør er unikt og de går hele vejen med det. Både hvad angår tekst, artwork og udseende, men selvfølgelig også på deres musik, en musik der på Infestissumam på mange måder er blevet endnu mere storslået end på Opus Eponymous.

Det stort anlagte åbnings-nummer Infestissumam Per Aspera byder os alle velkommen i Satans kirke og herefter går det sådan set bare hånd i hånd med djævlen selv.

Som det nu engang er med Ghost er melodierne (ofte mundre og nærmest poppede) det alt afgørende for en god udgivelse. Holder melodierne ikke, jamen så er det også svært for Ghost, at opretholde interessen. Hele idéen med de poppede melodier og de mest sataniske tekster længe skrevet sidder lige i skabet!

Og nu for at der ikke skal herske nogen tvivl: alt på denne skive holder! Lige fra åbnings-nummeret Infestissumam Per Aspera, til den gøglende Secular Haze, over den svingende Giggalo, hvis omkvæd måske er skivens bedste og til den forrygende disco-hymne Year Zero.

I forhold til Opus Eponymous bringer Ghost på Infestissumam et noget mere storslået lydbillede til produktionen. Numrene er som sådan stadig råt produceret og lige ind til benet. Men alligevel har det stort anlagte korarbejde på  “Infestissumam Per Aspera” og det generelle brug af keyboards på denne udgivelse givet bandet en ny dimension. En dimension der dog ikke ødelægger noget for Ghost’s udgangspunkt, der er de velspillede melodier, deres super tighte sammenspil og deres sataniske tekstunivers.

Iøvrigt! Gør jer selv den tjeneste, at tjekke artworket i bookletten ud når i sidder med skiven i hånden. Det er gennemarbejdet fra top til tå!

Ellers er der ikke andet at sige end:

ANTI CRISTUS – IL FILIO DE SATHANAS: INFESTISSUMAM! (Og det kan i så ellers selv få lov til at tyde!)

HAIL SATAN – HAIL GHOST!

Ghost – Infestissumam udgives 16 april via Loma Vista Recordings10-penta