RMF Dream EvilSå er det atter snart tid til at vende metal-snuden mod Smilets By. Yes! Det er atter tid til den årlige metalfest i Aarhus! Royal Metal Fest!

I år har festivalen sat et – om man vil – meget tungt program klar til os, hvor særligt store navne indenfor black -og dødsmetal springer i øjnene. Derfor var det også en glædelig overraskelse for mig, da svenske Dream Evil kom på og satte et noget mere melodisk præg over det fulde program.

Dream Evil er kort og godt svensk, melodisk power metal! Det er med de store armbevægelser, de store melodiske omkvæd og de store fyldige produktioner at Dream Evil rammer Aarhus i denne uge.

Bandet har siden 2002’s “Dragonslayer” udgivet en række albums med titlerne “Evilized” fra 2003, “The Book Of Heavy Metal” fra 2004, “United” fra 2006 samt 2010’s “In The Night”.

Hovedmand og guitarist Fredrik Nordström vil de fleste nok kende som den svenske topproducer, der har stået bag en række udgivelser for Arch Enemy, At the Gates, In Flames og Soilwork. Nu kommer manden så til Danmark med sit band Dream Evil, til en koncert der nok skal blive fyldt med alle de store klichéer der hører sig til fra den store bog om Heavy Metal!

Nogle vil måske kalde Dream Evil for den Europæiske udgave af Manowar, og det er faktisk ikke helt skudt ved siden af. Med tekster omhandlende heavy metal, krigere, hæder og konger som det helt centrale for bandet, er der ikke langt fra Manowar og siden deres debut har Dream Evil ligeledes været på tour med bands som Blind Guardian, Saxon og Masterplan.

Hvorfor skal du se Dream Evil på Royal Metal Fest?

Du skal se Dream Evil fordi du efter en røvfuld ekstremmetal acts trænger til et velfortjent pust. Og fordi fadøl og heavy metal simpelthen bare går hånd i hånd – spørg selv folk der oplevede Pretty Maids’ magtdemonstration på Royal Metal Fest i 2012. Og så skal du se Dream Evil fordi de simpelthen skriver nogle fremragende sange!

Dream Evil spiller lørdag!