SuffocationEt af dødsmetallens allermest velkendte navne, er tilbage med et uhyre stærkt udspil, der minder os alle om, hvad dødsmetal egentlig er i stand til!

Siden deres debut “Effigy Of The Forgotten” fra 1991, har Frank Mullen og co. været med til at forme og definere essensen af brutal og teknisk dødsmetal, og kan, udover at være en koryfæ for genren som helhed, egentlig også bryste sig med at være med til at opfinde det dødsmetal-breakdown, der i dag er et væsentligt element i genren deathcore (ja, haters gonna hate..).

De er imidlertid nu tilbage med pladen “Pinnacle Of Bedlam”, der med ét cementerer hvor vigtig en spiller de er, når det kommer til kompromisløs og brutal dødsmetal! Hele pladen er sømmet i bund fra start til slut, og med undtagelse af den meget melodiske “Sullen Days”, der også er et personligt højdepunkt for mig, så er Pinnacle Of Bedlam et opvisning i brutalitet og ødelæggelse, samt alt hvad man kan tillade sig at smide ind herunder.

Pinnacle Of Bedlam er Suffocation’s første plade med siden trommeslager Dave Culross (Malvolent Creation) kom tilbage i bandet, og lad mig sige det med det samme – det klæder tønderne at have ham tilbage, siden han spillede med på “Despise The Sun” EP’en i ’98!
Men men men – hovedattraktionen i Suffocation er nu engang vokalist Frank Mullen! Hans vokal er simpelthen så ikonisk at man ikke er et sekund i tvivl. Tvivlen sku’ måske lige være om man lyttede til Frank Mullen eller “Nathan Explosion” fra Dethklok, men så er Suffocation’s musik så bare lige det stykke mere brutalt. Ja, man kan sgu ikke lige høre at den mand skulle have problemer med stemmebåndet, for den lyder lige så brutal og alsidig som den altid har!

Alt i alt er Pinnacle Of Bedlam en fornøjelse at lytte til. Den kræver at man lige spidser ørerne og lader sig synke hen, i det kaos der slutter sig omkring en, når Suffocation får lov til at tæske øregangene!

8-penta

 

Pinnacle Of Bedlam udkom d. 15/2/2013 via Nuclear Blast