circle-ii-circle-season-will-fall6 udspil fra det amerikanske power metal band Circle II Circle når aldrig op i de helt store højder.

Tidligere Savatage-frontmand Zak Stevens band Circle II Circle har siden 2003 spyttet i alt 5 skiver på gaden. Nu er bandet så klar med det sjette af slagsen. Og hvad kan man så sige om Season Will Fall-udgivelsen?

Musikalsk er det et ganske klassisk melodisk heavy/power-metal udspil. Et amerikansk band med inspiration hentet fra den europæiske power metal scene.

Det er primært midttempo-numre hvor riffarbejde og melodi går hånd i hånd. Produktionen er ganske god, hvor jeg dog godt kunne have ønsket at guitaren var længere fremme i lydbilledet.

Albummet består af i alt 12 numre, der alle ligger på en spilletid på mellem 4-5 minutter på nær “Epiphany”, der med sine 9 minutter bliver en ganske kedelig affære.

Og det er sådan set skivens største problem. Der er simpelthen ikke nok musikalsk at komme efter. Styrken ved netop denne genre skal være de stærke melodier – og når de ikke sidder i skabet bliver det hurtigt en middelmådig affære og kort sagt røv kedelig. Og det er lidt det Seasons Will Fall lider af. Der findes så mange fede bands og så mange fede udgivelser i denne subgenre, at Circle II Circle’s Seasons Will Fall simpelthen falder hult igennem og ender med at gå i glemsel.

Udgivelsen har dog sine positive momenter, hvor særligt “Without a Sound” har en snert af energi og et stærkt omkvæd. Ellers er denne udgivelse i sin helhed ganske middelmådigt – må jeg anbefale dig at sætte Kamelot på istedet?

5-penta

Circle II Circle – Seasons Will Fall udgives via EAR Music/Playground