FoP picVi fangede det hypede københavner-band til en kort snak om bandet, hvad de går igennem og hvad fremtiden byder på! Lyt desuden helt eksklusivt til nyt nummer fra deres kommende EP, “The Shadow Envelops All”!!

 

 

 

 

 

Hvordan vil I med jeres egne ord beskrive Fall of Pantheon?

Rent musikmæssigt vil vi beskrive os selv som et rendyrket dødsmetalband med elementer af groove, og stort fokus på brutalitet. Vi er et hårdtarbejdende band, med store ambitioner.

I har for nyligt vundet Mighty Fight Night, der giver et spillejob på Copenhell, og i den sammenhæng også fået mange positive ord med fra den danske metalpresse. Kan I prøve at sætte ord på hvordan I har det med al denne fremgang?

Vi er meget priviligerede over at få denne chance for at vise vores værd foran hele Danmarks metalpublikum. Det var en kæmpe oplevelse og utroligt overvældende at vinde Mighty Fight Night, og det er stadig ikke helt gået op for os hvad det er der skal ske.
Dog kan man sige at vi har et helt andet niveau at arbejde op imod nu, end tidligere. Det har givet os blod på tanden, men der masser at arbejde efter endnu.

Hvordan synes I generelt jeres “kamp” på den danske metalscene har været?

Selvom vi kun har eksisteret i 2 år, har vi fandeme også arbejdet hårdt for at komme dertil hvor vi ér nu. Vi er også blevet taget godt imod af bands, bookere, spillesteder og især publikum, hvilket har gjort resulteret i en lang række gode oplevelser.
Blandt mange, vil vi især gerne sige stort tak til Kasper Ljung fra Riot Concerts for at hjælpe os på vej.

I er snart klar med en ny EP “The Shadow Envelops All”, hvordan har tilblivelsen af den været?

Det hele startede hjemme hos Christian på hans 8 kvm værelse, hvor vi bl.a. også har indspillet alt guitar og bas. Vi sigtede efter at lave en udgivelse der var hurtigere og mere dynamisk end den første.
Vores største inspirationer er helt bestemt Nile og Aborted, men vi føler også at vi har fundet vores egen stil, og det kan høres på den nye skive. Stadig med vores røde tråd gennem sangene fra den første EP “Oculus”.
Til forskel fra den første EP, har vi nu to sangskrivere, og har taget mere brug af backing vokal fra Dave.
Vi har nu også 2 guitarister der skriver og det har åbnet mere op for flere muligheder i vores musik, bl.a. har vi fået flere elementer af teknisk dødsmetal.
Det har gjort indspilningsprocessen mere udfordrende på stort set alle fronter.
Vi har indspillet hos den altid tålmodige og professionelle Jakob Gundel, som har været god til at holde os på rette spor.
Og som prikken over i’et lykkedes det os at få Jacob Hansen at masterere EP’en, og Grindesign til at lave artwork, hvilket vi sætter utrolig stor pris på.

I har valgt at det er nummeret “The Price Of Betrayal” som skal være det første som vi får lov til at lytte til – hvorfor det?

Det er det nummer der repræsenterer vores stil bedst, da det nummer holder hele vejen til helvede – og tilbage igen!

Hvad er planerne for Fall of Pantheon så nu?

Planerne er at vi skal spille en masse jobs, komme ud og blive hørt, og få noget mere live erfaring.

Vi holder Release “Weekend” D. 8 Marts i København, hvor vi spiller med Corpus Mortale, Billy Boy In Poison og Pataus på Lygten, og D. 9. marts i Aarhus med Billy Boy In Poison, Crematoria og Panacea på Fatter Eskil.
Vi spiller bl.a. også på Dark Mental Festival i april og så selvfølgelig på Copenhell til sommer, som vi ser ufatteligt meget frem til!
Derudover er vi i gang med at planlægge jobs til efteråret, og er allerede så småt i gang med at skrive numre til vores debut plade.

 

LINK TIL RELEASEFEST:

København (sammen med Corpus Mortale og Billy Boy In Poison)

Aarhus (sammen med Crematoria, Billy Boy In Poison og Panacea)

Og som sagt så lovet!! Her er det nye nummer fra Fall Of Pantheon – The Price Of Betrayal!