634889861248560597De unge franskmænd i Necrowretch er klar med deres debut “Putrid Death Sorcery”. 

Siden 2009 har bandet udgivet en række demoer og først nu er det blevet til en fuldlængde. “Putrid Death Sorcery” kan kendetegnes ved et band, der forsøger at finde deres egen lyd, uden at gå på kompromis med brutaliteten. Elementerne der hentes i dette musik er hovedsageligt hentet fra den klassiske death metal, hvor tydelige old school-inspirationer i riffarbejdet kan spores til bands som Autopsy og Dismember.

Alligevel formår NecroWretch at vriste sig fri fra den mere klassiske death metal, da musikken de har sat sammen i høj grad skaber en mørk atmosfære der sagtens kunne være skabt af et iskoldt black metal band. Sanger og guitarist Vlad’s growl minder i sin fremtoning langt mere som egentlige black metal skrig, med en stemme der minder helt uhyggeligt meget som Hoest’s fra Taake.

Netop stemningen bandet formår at sætte er det helt afgørende ved denne udgivelse. Ondsindet, mørk og gennemsyret brutal, men samtidig også med den storslåede og episke finesse.

Albummet består af i alt 11 numre og skal man komme med et af de helt afgørende kritikpunkter vil det være en mangel på egentlig variation. Numrene kører alle i et meget ens tempo uden at se sig tilbage. Her kunne jeg godt have ønsket mig at bandet ville stoppe op et sekund og finde på noget nyt for at styrke dynamikken.

I følge bandet handler albummet om en  forvrænget virkelighed, hvor en tidligere præst »necrowretch« – en form for helvedes præst – rejser rundt for at  fordreje sjælene i stedet for at redde dem. Så har man hørt det med.

Necrowretch er bestemt et band der skal holdes øje med i fremtiden!

7-penta

Necrowretch – Putrid Death Sorcery udgives via Century Media