Hammerfall udgav i slutningen af 2012 live dvd’en/cd’en “Gates of Dalhalla.” En koncertudgivelse der skulle være med til at fejre deres 15-års jubilæum.

Denne jubilæums-koncert blev afholdt på den utrolig smukke Dalhalla amfi-scene, hugget ind i et bjerg, i Sverige i sommeren 2012.  Omgivelserne var således som skabt til Hammerfall’s ridermetal. Det største problem med denne scene er, at det er ufattelig svært at nå ud til sit publikum, da der foran scenen er placeret en stor sø, der skiller Hammerfall med sit publikum. Dette fortæller bassist Frederik Larsson også om til undertegnede i et tidligere interview her på Blastbeast.dk Men flot ser det sgu’ ud.

Setlisten var ligesom scenen denne aften også ganske speciel. Bandet havde nemlig valgt at gennemgå alle deres udgivelser og således valgt de bedste af de bedste numre ud i en setliste der talte godt og vel 25 sange. En imponerende bedrift og vi kommer derfor godt og grundigt rundt i bandets 15 år lange melodiske metal-historie. Derfor er det også skønt at høre sjældent spillede numre i livesammenhæng som Crimson Thunder, Threshold og den smukke, smukke ballade Always Will Be.

Det bedste der er at sige om denne udgivelser er, at man her får et ærligt billede af Hammerfalls lyd. Produktionen er overraskende nok nemlig ikke synderlig poleret, som ellers kendetegner dette band. Musikken står råt og nøgen og det klæder sgu deres melodiske power metal ganske godt.

Billedsiden på DVD’en er utrolig flot. Og det skyldes tidligere beskrevne omgivelser, der bare passer så skide godt ind i Hammerfall’s univers. Men hvad der på DVD’en kan virke så utrolig flot, tror jeg ikke har været en synderlig imponerende oplevelse, hvis man var til koncerten. Man kan tydeligt fornemme at gnisten mellem band og dets publikum er ikke eksisterende og det skyldes den store afstand mellem Hammerfall og dets publikum.

Alt i alt er dette en god oplevelse både på lyd og billedsiden, men vil man se Hammerfall med et vildt og energisk publikum er dette ikke den rette udgivelse.

Hammerfall – Gates of Dalhalla er udgivet via Nuclear Blast/Warner