Vi har netop sagt farvel til 2012, et glimrende metalår, med en masse koncerter og plader af utroligt høj kvalitet! Undertegnede oplevede blandt andet to af de bedste koncerter jeg har set hele mit liv, nemlig med henholdsvis Lamb Of God (Copenhell) og Gojira (Pumpehuset) – der begge, efter min mening, udgav de to bedste plader i 2012.

Men 2013 bliver også et spændende år! Både på koncertfronten, men bestemt også med hensyn til lækre metaludgivelser! Igår kunne vi bringe den liste af plader som Weiss glæder sig mest til. Nu bringer vi Aleg-One’s liste!

 

 

 

Corpus Mortale

De danske dødsmetallere i Corpus Mortale udgiver pladen “Fleshcraft” d. 8. Januar! Dette er en plade jeg glæder mig til at høre, specielt fordi jeg først for nyligt fik oplevet dette band live, og magen til nederdrægtig ondskab skal man lede længe efter – specielt på den danske front!

Darkthrone

Åh ja, de kære nordmænd i Darkthrone udgiver “The Underground Resistance” d. 25. Februar, og sørger med sikkerhed for mindst 8 uger længere vinter! Det bliver uden tvivl endnu en opvisning i deres blanding af crust punk, heavy metal og black metal, som det bl.a. blev set på Circle The Wagons, Dark Thrones And Black Flags og Fuck Off And Die. Et nihilistisk møde med et af metalverdenens største kvltnavne!

Tool

Ja, bliver det mon året hvor Tool får udgivet deres nye plade? Siden “10.000 Days” fra 2006 er der ikke sket meget fra bandets front, udover enkelte koncerter og kortere tourneer i USA. De sidste par år har de også givet mange kryptiske beskeder på deres hjemmeside, der kunne tolkes til informationer om en kommende plade – Men først for nyligt er der kommet brugbar information ud, der tyder på at ny musik ikke er så langt væk igen! Så krydses der fingre..

Phil Anselmo/Down

I september fik vi Down EP’en “Down IV: The Purple EP”, der efter sigende skulle være første del i en serie af kommende EP’er fra bandet – dette er dog blevet delvist afkræftet af bandet selv, så hvad der sker på den front er lidt usikkert. Hvad der dog er mere sikkert er at bandets frontmand, Phil Anselmo, snart burde være klar med sin soloplade “Walk Through Exits Only”, der er sat til udgivelse i start 2013. Spændende, spændende..

Behemoth

Nergal fra Behemoth har haft en ret turbulent tid, både med sin kræftsygdom, sin selvbiografi, forskellige kontroverser og omfattende verdenstourne. Men hvorfor stoppe imens legen er god? I et interview med Blabbermouth udtalte Nergal i April 2012, at Behemoth muligvis er klar til at udgive ny plade i midten af 2013.

DevilDriver

Både jeg og Weiss fik æren af at opleve den ultra-intense koncert på Roskilde Festival med DevilDriver! Og at høre de planlægger udgivelse i August 2013 er blot endnu en fryd! Groove metal bandet fra Californien er mestre i at blande det energiske, episke, iørefaldende og ekstreme, og deres seneste udspil “Beast” var, ja, et bæst af dimensioner! Lad os håbe de fortsætter i samme rille og at Dez Fafara ikke tager alt for meget inspiration i sin nylige genforening med Coal Chamber…..

Dillinger Escape Plan

De evigt geniale Dillinger Escape Plan, der med samme formel bliver ved med at tage fusen på os og blæse alt og alle bagover med deres fuldstændigt vanvittige mathcore. Den 21. November sidste år blev det annonceret at de hermed planlægger at udgive en ny plade til foråret 2013, og jeg er en af dem der ikke kan få armene ned over denne nyhed! -og lad dem så lige svinge en tur forbi Danmark i samme omgang!

Watain

Watain er nok et af mine absolut favorit black metal bands! Siden Sworn To The Dark fra 2007 har jeg været overbevist om at de er et band der kan tage noget så puritært som black metal og gøre det til deres helt egen. Det er episk, vredt, melodisk og voldsomt, og siden deres koncert på Wacken 2012 er jeg ellevild for at høre mere fra de svenske sataner! Informationerne er sparsome, men Century Media lover der sker noget i 2013. Så kryds fingre!

Kvelertak

Med Kvelertaks annoncering af at sommerens eneste danske koncert bliver på Roskilde Festival, skarpt efterfulgt af informationerne omkring deres kommende plade “Meir”, der udkommer til Marts, var det svært at få armene ned igen! Og at  der samtidigt blev smidt en live-version af det nye nummer “Spring For Livet” op på YouTube gør det ikke meget nemmere at vente! Forvent mere bastard-metal fra Kvelertak med deres bindegale blanding af heavy metal, hardcore punk og black metal! Yeah!