Store Vega er fyldt næsten helt op til randen denne mandagaften i december. Alle typer af mennesker er kommet for at se Corey Taylor og resten af Stone Sour. Langhårede metalheads med Wacken t-shirts, unge mennesker og børn med deres forældre. Stone Sour rammer bredt, det er der ingen tvivl om. Og efter en aften som denne overrasker det mig ikke!

 

 

 

The Interbeing

2012 har været danske The Interbeings år. Jeg har oplevet bandet en del gange det sidste år tid på små steder som på Paramount og Gimle i Roskilde samt på Copenhell. Mandagaften havde de fået den store ære at gøre folket klar til Stone Sour i Vega. Det futuristiske metalband går på scenen til et virvar af stroboskoplys og med en lyd så voldsom (på den fede måde!), som jeg aldrig før har oplevet er blevet givet til et supportnavn. Det var højt, MEGET højt i den lidt over halve time The Interbeings koncert varede.

Man kunne frygte af bandets meget tunge og ganske moderne lyd ville skræmme en stor del af aftenens publikum, men lige det modsatte syntes at ske. Folk nikkede hovederne taktfast med til de tunge rytmer og selvom der ikke lige opstod de helt store moshpits så syntes folk alligevel at tage rigtig pænt imod bandet, der spillede med en ydmyghed og en entusiasme som gjaldt det selve livet denne aften i Vega. Og det er da heller ikke hver dag, at The Interbeing spiller for et fyldt Vega. Koncertens højdepunkt blev nået med den fremragende Shadow Drift fra bandets debut “Edge Of The Obscure.”

Der blev simpelthen spillet i et tårnhøjt niveau fra The Interbeing. Denne aften fik de det præcis som de ville have det. Den bedste lyd og det største publikum. Fedt show og en rigtig, rigtig god koncert af danskerne!

 

 

 

Stone Sour

Efter The Interbeings overvældende volume var jeg i den grad spændt på at se, om Stone Sour ville skrue yderligere op. Noget jeg bestemt ikke håbede på, da en højere volume ville kunne være med til at ødelægge koncerten. Det skete gudskelov ikke. Tværtimod syntes der, at blive skruet en smule ned. Dette gjorde bestemt ikke noget, for lyden sad også her lige i skabet fra første anslag. Stone Sour går på scenen med nummeret “Gone Sovereign”” til et enormt brøl fra bandets fans i Vega.

Fantastisk stemning. Publikum er med og særligt Corey Taylor virker tændt, skønt hans stemme denne aften er en smule rusten (små-syg?). Dette ændre dog stadig ikke på hvor fantastisk en vokal manden besider! Efter “Gone Sovereign” fortsætter bandet med den nye skærrings absolut bedste nummer, den hårdt rockende og herligt groovede”Absolut Zero”. Et nummer der viser hvor dygtige sangskrivere Stone Sour egentlig er. Og så kunne dén koncert vidst ikke have startet ret meget bedre.

Corey Taylor er en indpisker af satans nåede og man kan nærmest fornemme fråden om sangerens mund, når han går i cirkler rundt om sig selv på scenen, som en tiger der er klar til at nedlægge sit bytte. Hvad der dog irriterer mig voldsomt med Corey Taylor, men som virker så satans godt mod sit publikum, er hans evige taler – the american way!  Rutinen skinner så voldsomt igennem når vi for 5 gang får at vide, at vi alle er en del af den helt store familie – nu denne gang en Stone Sour-familie og ikke Slipknot. Desuden at vi mellem hvert nummer skal have den obligatoriske indsprøjtning i hvor højt vi er elsket og hvor meget Stone Sour elsker Danmark – ja nærmest som deres andet hjem. Har man oplevet bare én koncert med enten Stone Sour eller Slipknot vil man vide hvad jeg snakker om!

Men nok om de sure opstod. For Stone Sour leverede en herlig koncert denne aften og moshpitten på gulvet blev større og større igennem koncerten. Ældre numre som “Blotter” og “Get Inside” og særligt den nye “RU486”, fik revet publikum godt og grundigt rundt og blev alle leveret med et vanvittig fedt og svingende drive. Generelt spiller den nye skive fantastisk godt live.

Og så til det emotionelle. Corey Taylor vender efter hovedsættet tilbage, ene mand på scenen kun med sin guitar. Herefter får vi leveret klassikeren “Bother” inden der går fællessang i den med “Through Glass.” Sjovt nok går PA’et ned kortvarrigt under nummeret, men publikum fortsætter sangen, inden det går op for Corey Taylor hvad der er sket. Han starter nummeret forfra til stor jubel hos publikum. Et skønt øjeblik, hvor rutinen bliver slået fra!

Stone Sour leverede en herlig koncert i Vega denne aften. Men der er ingen tvivl om at Corey Taylor er styrmanden i dette band. De resterende bandmedlemmer havde et noget mere anonymt udtryk på scenen.

Kom snart igen Corey- øøøhm jeg mener Stone Sour!

 

 

 

Alle billeder er taget af Foto: Rasmus Ejlersen – www.rasmusejlersen.dk – https://www.facebook.com/rasmusejlersen.foto