ST. Prostitute er et af de relativt få bands på den danske scene der spiller lige netop dét de gør. Hård rock fyldt med sleaze og et pift af 80ernes glam-scene.

Hvor vores svenske naboer i øjeblikket vælter sig rundt i bands i den nyere svenske sleaze bølge, med højt hår og melodisk hard rock attitude, ja står det i Danmark noget mere sløjt til på den del af scenen. Hvor bandsne i sverige hedder Hardcore Superstar, Crazy Lixx og  Crashdïet er et band som ST. Prostitute et af de danske bands der er på vej frem på vores del af scenen.

Og hvem er så disse ST. Prostitute? Bandet har tidligere i år udgivet deres debut “Here Comes the Prostitute,” efter at d’herrer har været en tur i medley-studierne hos Søren Andersen, der tidligere er kendt for at have arbejdet med også Artillery og Essence. Lyden Søren Andersen har givet bandet er en dejlig tør og massiv produktion. Råt og upoleret. Præcis sådan som jeg vil have straight forward hard rock skal lyde.

Bandet ligger ud med titelnummeret, med det ret basale “Are you ready – are you fucking ready” – sunget i omkvædet. Måske en smule uopfindsomt, men okay, ja jeg er sgu klar til at høre hvad gutterne vil med deres hårde og feststemte rock musik. For det er i virkeligheden det der løfter bandet. Deres feststemte energi, de frembringer i musikken. Det er lige ud traditionelt hard rock med betydelige sleaze elementer. Og okay klichéerne flyver da også afsted i rygende fart med titler som ” Dreaming of You” og “Hell Yeah!!!”

Alligevel bliver jeg sgu i godt humør når jeg hører pladen og dens, i hvert fald i størstedelen, glimrende melodier. For man kan sgu hurtigt fornemme at ST. Prostitute har styr på det vigtigste ved sleaze-bølgen nemlig styrken ved, at kunne skrive den gode melodi og det stærke omkvæd. Det vidner numre som “Say When It’s Over”, “Dreaming Of You” og “Medicine” tydeligt om.

Jeg kunne dog godt ønske, at bandet ville ligge en smule mere vægt på det solide hard rock riff og ikke lade det ende i klassiske akkordrundgange med vokallinjer henover, der godt kan blive for ensformigt i længden. Nummeret “Hell Yeah!!!” er f.eks en genial hard rock basker. Og det er den pga. det fandenivoldsk blues inspirerede guitarriff der gennemsyrer nummeret. Det er simpelthen skivens bedste. Der mærker jeg for alvor whiskyen og smøgerne ryge afsted – mere af det gutter!!!

Alt i alt er det her sgu en dejlig udgivelse for fans af Guns n Roses, Motley Crue og LA Guns. En hard rock udgivelse i en genre der ikke nære så meget respekt i Danmark. Og det er en skam for ST. Prostitute er bestemt et band man godt kan forvente sig en masse af. Debutten vidner i hvert fald om at bandet i dén grad har fat i noget!

Lad festen begynde – og mon ikke vi snart ses igen på City of Sin?

 ST. Prostitute – Here Comes the Prositute er udgivet via Gateway Music