Neurosis giver igen et mesterligt optog i smerte, mørke, depression og længsel.

Jeg ved ikke om jeg skal smile eller surmule. Grine eller græde. Om jeg skal hoppe eller cutte.. Ej der går grænsen nok, men Neurosis er om nogen mestre i at fremprovokere følelsen af tomhed og smerte. Deres post-sludge går simpelthen lige i hjertet, sortner dit syn og ligger et tæppe af depression over dig. Manly tears must be shed. Helt ned til deres bluesdrevne harmonika kan det føles.

Musikalsk ligger Neurosis på denne skive sig i den helt tunge sludge-metal, fuldt udstyret med stenhugget whiskey-vokal og næsten doomede guitar-akkorder lagt over dommedags-dovne trommegange. Det er faktisk først på introen og slutningen til næstsidste nummer “All Is Found… In Time” at tempoet skrues lidt op og vi bliver revet rundt i manegen med noget smadder med ekstra psych-smag! -og det klæder pladen ganske godt med lidt variation på den front, for det hele bliver lidt som sunket i jorden efter en time i selskab med Neurosis. Men hvem kan benægte dem i at gøre hvad de gør bedst?

Neurosis er nu heller ingen nykommer i det her game, for siden deres indtræden som hardcore crust-punk 1985 og nu, ti plader senere, har de gang på gang tilføjet en ingrediens ekstra i deres mikstur af skærende lydbilleder og dundrende hovedpiner oversat til sød sød musik. Bare sæt åbningsnummeret “We All Rage In Gold” på, så har du en idé om hvilken rejse denne udgivelse tager dig på.

Neurosis har med “Honor Found In Decay” i stor udgivet et hyldest til hvorfor rock og metal fik sit udspring i blues-musikken, for efter 8 numre har jeg godt nok fået kæmpe nederen på. På den totalt opturs-agtige måde.

 

 

 

“Honor Found In Decay” blev udgivet 30/10-2012 via Neurot Records/Relapse Records/Target Distribution