Og så blev der sagt POWER!

Og det er i en så klassisk grad, at vores i forvejen stolte tyske powermetal naboer, vil kunne nikke genkendende til hver en tone danske Forcentury smækker afsted på album nummer to “Revelant”.

Albummet skriger til himlen med samtlige powermetalklichéer der findes i den melodiske metal-genre. De lynhurtige og skarpe melodiske guitarriffs, high pitch operette vokal og galoperende trommer.  Forcentury gør egentlig det man kan forvente af et klassisk powermetal band, de gør det bare med en fandens dejlig indlevelse og en nerve meget, meget få bands i denne genre gør og har i Danmark.

Powermetal som dette er simpelthen sjældent set spillet i Danmark i så fed en grad, fordi genren i Danmark er så lille som den er – og til dels også udskældt. Jeg synes derfor det er herligt at høre et band som Forcentury skide højt og helligt på de evige kritikere af genren og komme med et udspil så ærlig og egentlig overraskende helstøbt. For det rykker fandme det her.

Lige fra den sprængfyldte åbner “Seal of the Sinner” med sit fremragende kor-arbejde til den storlåede The Shroud, hvis lyd og galoperende feeling skriger af Iron Maiden’s Somewhere in Time-udgivelse tilbage fra 1986.

Man kan mærke, at spilleglæden hos bandet er intakt. Dog kan man godt savne at Forcentury, med den åbenlyse spilleglæde, ikke i stort set samtlige numre kaster sig ud i længere vilde udskejelser, der gør at gennemsnittet på numrene nærmer sig næsten 6,30 minutter. Altså er hele 5 numre med en spillelængde hver på mellem 7-9 minutter for meget af det gode og ender med at blive en smule ufokuseret.

Forcentury’s Revelant er en glimrende udgivelse for fans af rendyrket power metal som Gamma Ray og Helloween har lavet det tidligere. Albummet er måske en smule for komplex til at nye fans kan hoppe på power metalvognen her. Men giv albummet en chance alligevel. Det er et godt og solidt stykke arbejde fra de danske powermetallere!

 

Forcentury – Revelant udgives via Mighty Music d. 3. december