Københavner-bandet Deus Otiosus er klar med opfølgeren til debut-albummet “murderer” fra 2010.

Kort og godt er der her tale om et band der trækker på de solide inspirationer fra den klassiske old school dødsmetal, som pionerer som Autopsy, Death og Morbid Angel har været med til at forme den i slutningen af 80’erne og i begyndelsen af 90’erne.

Det er fokus på råheden og ja råddenskaben (om man vil) i dødsmetallen på denne udgivelse end egentlig fremvisning i hurtig teknik og kunnen og det er satme dejlig at ligge ører til!

Det er dødsmetal primært spillet i et dynamisk midttempo med solide riffs. Her vil jeg særligt fremhæve det herligt onde riff i New Dawn. Et nummer hvor jeg kan høre Morbid Angel langt hen ad vejen ved brugen af et dybt mandekor i midten af nummeret, der giver stemningen et ekstra pift af ondskab.

Der growles dybt og produktionen er rå og solid, uden at være for poleret. Albummet er indspillet og mixet i Earplugged Studio, som også tidligere har lagt studio til Mercyfull Fate og Victimizer og er efterfølgende blevet Jeppe Hasseriis, der tidligere har skruet på knapper for Nortt, Abysmal Grief og Denial Of God.

Godless er en bundsolid skive på 8 numre til fans af traditionel old school dødsmetal. Det er bestemt ikke et album der revolutionerer dødsmetalscenen, men absolut godkendt! Jeg vil klart anbefale numre som tidligere nævnte “New Dawn,” samt de glimrende optempo – ja nærmest thrasede – “Surround By The Dead” og “In Harm’s Way.”

Deus Otiosus kan opleves live på Badeanstalten i Slagelse d 14 december, til Kældertråd i Roskilde d 5 januar og på Mono Goes Metal i Århus d. 11 januar.

 

Deus Otiosus – “Godless” udgives via Deepsend Records/VME 19 november i Danmark