Det er ikke længe siden tyske Destruction sidst var på banen med Day of Reckoning. Nu, blot et år efter er thrasherne igen klar med  albummet Spiritual Genocide. 

Bandet er en del af den såkaldte tyske thrash-paraply med betegnelsen Teutonic thrash metal hvor også Kreator og Sodom er en del af. Hvad vi derfor kan forvente af Destruction er intet andet end rendyrket, klassisk og ligeud oldschool thrash metal.

Og vi får det hele på Spiritual Genocide. Sirener der hyler derud af, sange om dommedag og krig.  De fræsende riffs, pumpende trommer og Schmier’s skingre råbe-vokal. Det er så lige ud thrash at intet mindre kan gøre det. Problemet er blot, at det simpelthen er hørt bedre. Energien er som sådan intakt og det går stærkt derudaf, men riffsne er bare udført halvhjertet og går i glemmebogen med det samme.

Bandet fejre i år 30 års jubilæum og vil derfor cementere det, med hvad de selv kalder, deres hårdeste udspil til dato. Og ja, måske er det det mest brutale og hårdtslående udspil fra Destruction’s hånd, men det har bare kostet det memorable riff og det helt basic – det gode nummer!

Sodom’s Tom Angelripper og Tankard’s Gerre er begge gæstevokaler på albummet, som jeg er sikker på hardcore thrash-fans nok skal finde glæde ved.

Albummet har gennemgået en glimrende produktion. Tørt, massivt og voldsomt. Måske lidt for meget klik på stortrommerne til min smag, men what the f*ck, det er en lille detalje. Og skal det absolut bedste siges om albummet, må det være det helt igennem geniale albumcover. Er der noget thrashbands kan lave, så er det albumcovers.

Hardcore fans af thrash vil sikkert finde stor glæde ved albummet. Musikalsk er der dog udgivet langt, langt federe thrash-skiver i år og nu vil jeg enten smække Overkill’s The Electric Age eller Testament’s Dark Roots of Earth på istedet.

Destruction – Spiritual Genocide udgives via Nuclear Blast/Warner 23/11