Den syvende-største økonomi i verdenen og universets største dødsmetalband, almægtige DETHKLOK har udgivet ny plade. Flere hundrede-tusinde meldes døde.

Det notoriske dødsmetalband Dethklok, der bl.a. tidligere har vækket en søtrold til live i Finland og bragt fred mellem Israel og Syrien, er endeligt tilbage! Millioner at fans verden over har sultestrejket, gået amok, plyndret butikker og gjort gaderne usikre, blot i spændingen på den nye Dethklok plade skulle komme på gaden!
Ventetiden er imidlertid ovre nu og verdensledere kan atter falde til ro.

Dethklok er et band der ikke kan skuffe. Når først Nathan Explosion, Skwisgar Skwigelf, Toki Wartooth, William Murderface og Pickles når under huden på dig så KAN de ikke fejle. Melo-død er aldrig set finere, mere episk og brutalt end når den moduleres i deres hænder.

Lyden på det her album er til delt mere strippet ned til den hårde metalkerne, men enkelte steder – såsom den episke The Galaxy – er den storladne lyd bevaret, fuldt udstyret med harmoniske guitarsoli og højt til loftet.
Men især på numre som “Starved” og den über-brutale “Killstardo Abominate” at Dethklok har taget nye drejninger og udfordrer vores opfattelse af dem. Om det er godt eller skidt, vil jeg lade op til den enkelte at bedømme, men personligt er det fedt for mig at de ikke lader sig skræmme af deres status og går nye veje. For Dethklok er nu engang stadig dem der fucking bestemmer!

Undervejs skal det dog siges at det hele flyder lidt unødvendigt sammen, primært på grund af at vokalen bliver lidt ensporet i længden. Lidt ærgerligt for helhedsindtrykket, da den kommer til at fremstå lidt malplaceret i forhold til den fantastiske og praktisk talt fejlfrie performance fra resten af bandet.

Dethalbum III er i det hele taget langt mere groovet og tilbagelænet i udtrykket, uden dog at gå på kompromis med intensiteten. Dethklok skuffer lige så lidt på plade, som de gør på TV – og folk der ikke kender til Dethklok kan bare se at komme igang.. imens kan fans roligt falde på knæ for antiguderne.

 

 

 

“Dethalbum III” blev udgivet 16/10-2012 via William Street (Time Warner/Warner Music Group)