Inden Accept gik på scenen i Amager Bio fik vi en interviewmulighed med bandets leadguitarist Wolf Hoffmann. Jeg mødte ham til en kort snak, imens han var igang med at varme sine fingre op med små guitarfigurer på sin V-formede spade.  

Den Europæiske del af Stalingrad Touren blev kickstartet i Grækenland. Hvordan har denne del af turnéen været indtilvidere? 

Det har været en fremragende tour indtilvidere. Ja vi begyndte  i Grækenland. Dernæst har vi arbejdet os op igennem Europa. Haft et show i Tyskland og nu er vi klar i Skandinavien. Vi var 6 uger i USA inden denne Europa tour og så har vi fortsat 4 uger foran os. Så alt i alt er det ca en 3 måneders tour.

Det er jeres første koncert i Danmark siden 2005. Den gang var UDO også med… 

… Du ved’ jeg kan ikke engang huske sidste gang vi var her sidst, men hvis du siger det så er det nok rigtig, haha…

… Sidst I var her var da i spillede sammen med Rammstein…

…AH JA. Nu kan jeg godt huske det. 2005 ja det er korrekt.

Hvad er der sket med Accept siden da? 

Man, for mig føles det helt anderledes end da vi sidst var her med UDO i 2005. For i 2005 var det ikke en fuldstændig reunion og det var et halvhjertet forsøg på at spille en række festivalshows. Vi havde en go tid og publikum tog rigtig godt imod os. Men det er intet i forhold til hvad der sker nu. Siden vi startede maskinen op igen med Mark Tornillo (sanger)og efter vi fik startet et helt nyt kapitel for 3 år siden har vi været “on fire.” Verden har så at sige omfavnet os med åbne arme, hvilket er ret fantastisk. Vi har lavet og solgt nogle fantastiske albums.

Hvor ser du så de største forskelle på “gamle” Accept og Accept i dag? 

Vi er helt klart i en bedre form nu end vi nogensinde har været rent musikalsk og mentalt. Vi er sgu stærkere end vi nogensinde har været. Selvfølgelig har verden forandret sig drastisk siden 80’erne. Det er der selvfølgelig intet nyt i. Vi har oplevet storhedstiden i 80’erne, hvor bands kunne sælge 500.000-800.000 plader. Disse dage er væk nu og alle bands er mere fokuseret i at spille live nu istedet for. En masse ting har forandret sig, men vi er her stadig. Og en af grunden til vi stadig er det er fordi vi elsker det vi gør og laver . Vi elsker at spille og det ser ud som om der stadig er en solid efterspørgsel på god og traditionel old school heavy metal og det er hvad vi gør og vi aner ikke hvordan man gør noget andet, haha.

Hvorfor er hele situationen omkring Stalingrad et så interessant emne for Accept at tage op?

Du ved, det er en del af vores tyske historie og også europæiske. Det er en dramatisk historie som det skete for bare 70 år siden. Vi snuste til emnet og fandt det oplagt til et godt metalalbum. Ikke fordi vi er fascineret af krig som sådan. Men simpelthen fordi emnet bliver ved med at komme tilbage. Militæret og krig du ved. Det er en del menneskets liv.  Metal har altid været en type af musik, der har omhandlet aggressioner og stærke kræfter. Det er emner der altid kommer op. Så for os var det naturligt at omhandle dette emne og gøre det til et metalnummer.  Det er fortsat et meget kontroversielt emne i Tyskland. Så en masse mennesker sagde “uh ah, farligt  pas på”. Men du ved, vi følte lidt, at ingen andre tør rører emnet så selvfølgelig skal Accept gøre det.

En masse nyere bands er begyndt at hive fat i den gamle stolte tradition i heavy metal. Ser du en form for revival af scenen? 

Ah, det er måske noget du måske kan svare bedre på, fordi du ser så mange bands, haha. Vi gør bare det vi gør i vores egen lille verden på tour rundt i forskellige lande. Men jeg ville da være glad for en revival for det er i det her mit hjerte ligger og det er det jeg kan lide at lave.

Vi havde tidligere på måneden spurgt vores læsere om de havde et spørgsmål til Accept. Følgende blev valgt ud:

I har nu udgivet to fantastiske albums siden gendannelsen. Hvordan ser du mulighederne i et kommende livealbum?

Rigtig gode! Det næste på vores checkliste er at udgive et livealbum og en livedvd. Vi har allerede en smule materiale optaget og vi udgav nogle smagsprøver af dette, da vi udgav special editionen af Stalingrad. Der er omkring 3-5 live-sange på fra Bang Your Head festivalen og vi har filmet nogle andre shows. Men vi føler lidt at vi måske har brug for at optage noget mere og således kunne fange et helt særligt øjeblik på en hel særlig aften. Det vil meget sandsynligt ske næste år.

Ligesom Metallica vælger at spille Black Album i sin fulde længde, vil Accept på et tidspunkt vælge at spille Balls to the Wall eller Metal Heart i sin fulde længde?

Vi kunne da. Vi har allerede spillet Restless and Wild i sin fulde længde i Schweiz til et helt særligt show. Det var sgu sjovt at genfinde de gamle sange og høre Mark synge dem. Han gør det sgu fantastisk. Han har virkelig sans for det gamle materiale og det nye selvfølgelig. Det var virkelig sjovt at dykke tilbage i det gamle materiale og høre det blive spillet i en moderne form. Det var noget af en oplevelse. Så ja der er helt bestemt en god chance for at vi kunne gøre det.

Afslutningsvis siger jeg tak til Wolf Hoffmann, for at tage sig tid til et interview inden showet i Amager Bio