I samarbejde med musiktjenesten WiMP, fik vi den store ære at få et kort interview med metal-giganterne Machine Head på årets Roskilde Festival.

Fucking varm dag. Fucking varm SØNDAG. Der arbejdes på højtryk i presse-laden, iført tonser-tømmermænd og en festivalkrop på ottendedagen. Så kom nyheden ind – Machine Head ankommer i Roskilde om 10 minutter, og vi kan få 10 minutter med dem inden de skal spille, til et kort interview.
Fuck yeah! Spørgsmålene blev finpudset og der blev valgt til og fra, for at den røde tråd holdes nogenlunde.
Vi blev ført om backstage, hvor alle de store kanoner holder til, og kunstnerne sidder inde i deres vogne og venter på at skulle entrere scenerne.
Machine Head’s bassist Adam Duce, eneste originale medlem sammen med forsanger Robb Flynn, mødte os med et fast håndtryk samtidigt med man lige blev set an og bedømt. Formaliterne blev dog hurtigt lagt på hylden, efter udstyret blev sat op og snakken om metal kom igang! Fucking cool dude!

Hvad synes I om at spille på en festival, der har så bred en profil som Roskilde?

»Jeg elsker at spille på den her slags festivaler, hvor der er alle mulige forskellige genrer. Første gang vi spillede her, mødte jeg Willie Nelson, som skulle på scenen lige efter os. Jeg gik hen til ham og sagde, at jeg blev nødt til at hilse på den mand, der har røget en joint på toppen af det hvide hus. Og han var bare virkelig cool. Så jeg kan lide at spille alle slags job. Nu er er det festivalsæson, og så er det det, vi gør«.

Der har været en del snak om manglende metal på Roskilde Festival. Og når der endelig er noget, er spilletidspunkterne ikke de bedste. I skal f.eks. spille kl. 17.30 samtidig med et andet metalband, Behemoth. Synes du, at metal får nok opmærksomhed på Roskilde?

»Det er en masse forskellige bands på Roskilde, og vi tager den plads i programmet, som de tilbyder os. Det er ikke noget, jeg tager personligt. Jeg går på scenen og gør fuldstændig det samme, som jeg ville have gjort kl. to om natten. Så det er ikke noget, jeg går vildt meget op i. Jeg er bare her for at gøre mit arbejde så godt som muligt«.

I spillede en fantastisk koncert på Arena i 2007. I år spiller I på festivalens største scene, Orange Scene. Hvordan vil I overgå koncerten fra 2007?

»Det er det vi gør, haha. Vi bliver bare bedre og bedre for hver koncert. Nej, jeg ved ikke hvad der skaber den helt unikke koncert. Nogle gange går alt bare op i en højere enhed, skyerne åbner sig og lyset skinner ned på dig. Og andre gange er der ingenting, der fungerer«.

Jeres seneste album har fået en masse positiv opmærksomhed. Og samtidig er I gået fra at spille mindre steder til at headline store metalfestivaler. Hvordan har rejsen fra de små til de store scener været?

»Lang og hård, haha. AC/DC bullshittede ikke, da de sagde, at it’s a long way to the top if you wanna rock’n’roll. Det er en vej, som ikke er for de sarte. Hvis man vil klare det, er man nødt til at gro lidt hår på brystet, for det er fucking hårdt«.

 

Vi siger tak til WiMP og til Machine Head for interviewet!

LINK til interviewet på WiMP’s side (indeholder også lidt flere billeder)

LINK til anmeldelsen af Machine Head’s koncert på Roskilde Festival