Roskilde Festivalens metalnavn nr 2 på Pavilion JR leverede en ganske fin opvisning i doomet old school death metal.

Det lille runde, lyseblå telt også kendt som Pavilion JR lagde mandag-aften scene til et af Danmarks nyeste kometer på death metal scenen: Cerekloth. Hvor hurtighed og teknisk kunnen idag synes, at være opskriften for mange danske death metal bands er Cerekloth med sit old school orienteret doomet death metal et frisk pust til scenen.

Det viste de på Roskilde Festivalen, hvor en ganske pænt mængde havde fundet sig til rette under teltdugen, for at byde bandet velkommen.

Når metallen endelig spiller på Roskilde er opbakningen til bandet af afgørende betydning. Og det må man sige Cerekloth fik denne aften. Pitten foran scenen var elektrisk. Mosh, circlepits og wall of death var i spil under stort set hvert nummer af Cerekloth’s 45 min. optræden.

Jo, Cerekloth er sgu et fedt bekendtskab. Deres doomede tilgang til death metal er af en så sort og møgbeskidt udgave at selv Autopsy ville kunne vippe med foden. Og netop bands som Autopsy og Death synes helt klart at være bandets store inspirationskilde.

Desværre for Cerekloth var lyden ikke optimal under koncerten. Og særligt guitarene kom ikke helt igennem. Det er death metal – det skal for fanden være HØJT, kaptajn!

Men modsat Redwood Hill, der spillede dagen før, er Cerekloth et langt mere udadvendt band og de formår uden de store virkemidler at få publikum med.

Alt i alt var Cerekloth en ok metalfest på JR. Den sidste af sin slags i denne omgang, desværre!