Sidste dagen på Sick Fest, der dog blev relativt kort for undertegnede, blev desværre ikke en nær så musikalsk god oplevelse, som dagen før. 

Panacea åbnede dagen for de relativt få fremmødte, der døjede med deres tømmermænd oven på de sidste dages fester. De gjorde det som sådan meget godt som et af festivalens mest “melodiske” bands. (Det siger alt om line-uppet når ét af festivalens “blødeste” bands henter inspiration har Hatesphere og Lam Of God!). Dog kunne deres melodiske tilgang til dødsmetalen med kraftige inspirationer fra core-scenen ikke få mig op i det røde felt.

Det kunne Københavnske Dreadlord der spillede efter – sådan lige ved og næsten. Bandet spiller hurtigt – rigtig hurtigt! Det var brutalt og man kan da heller ikke sætte en finger på deres tekniske kunnen. Desværre døjede bandet med festivalens absolut dårligste lyd. En lyd der var alt alt for høj (også for dødsmetal ja!), hvilket jeg tror skræmte folk væk fra koncertsalen. Det var simpelthen umuligt at finde rundt i lydbilledet.

I programmet stod der tre spørgsmålstegn ud fra det programsatte band kl 16.30. Spekulationerne gik således hele dagen på hvem dette band kunne være. Og til vores alles store overraskelse var det deathcore-bandet Wecanwalkonwatertoo. WHAT! Magen til fejlbooking skal man eddersparkme lede længe efter. Nuvel de unge gutter leverer da deres koncerter med go energi. Men jeg tror aldrig jeg har oplevet et så malplaceret band før som Wecanwalkonwatertoo på den hårdeste dødsmetal festival som Sick Fest. Var der noget publikum ikke synes at være klar til måtte det være et breakdown – ja var der noget publikum slet, slet ikke var klar på ja så var det mange af dem!

Bandet passede overhoved ikke ind i foretagenet og det tror jeg egentlig godt de var klar over inden de gik på scenen. For frontmændenes lettere arrogance på scenen overfor deres publikum gjorde det ikke ligefrem bedre. I et hvilket som helst andet forum havde det måske været meget godt. Det her var bare dumt.

Alt i alt var Sick Fest 2012 en dejlig oplevelse. Kun én uge efter Copenhell kunne man således opleve en hel anden type af festival basseret på den hårdeste af hårdeste undergrund. Det er fedt at vi kan sådan noget i Danmark nu. Og jeg håber virkelig Sick Fest vender tilbage igen til næste år. Det fortjener metalscenen i Danmark for den tonsende undergrund vi virkelig har!