[singlepic id=368 w=320 h=240 float=left]Fredagens udvalg af koncerter satte, for mit vedkomne, en ufattelig høj standard. Kunne det hele virkelig være så godt?!

Svaret må simpelthen være et rungende JA!.. Danske Barricade gav håb for den nye bølge af danske metalbands, Killswitch Engage beviste at deres nye(/gamle) frontmand Jesse Leach er en om noget værdig afløser for Adam Jones, All Shall Perish indviede 4 år og 4 aflyste koncerters uligelige ventetid, ved at levere et vanvid af en deathcore koncert, og metallens kronprinser (tak for dén Anders Bøtter) – mægtige GOJIRA spillede dagens ubestridt bedste koncert!
Lyden til og afviklingen af koncerterne vil jeg slet ikke komme ind på – for det var eminent hele vejen rundt!

Barricade
[singlepic id=322 w=320 h=240 float=left]Dagens første musikalske oplevelse stod danske Barricade for! Barricade vandt Mighty Music fight night, hvor præmien bl.a. var en optræden på Copenhell. Nu skal jeg ikke kunne udtale mig om de andre deltagere i konkurrencen, men det stod klart for mig at Barricade var en værdig vinder, for deres højoktane sceneshow og hårdtpumpende sludgemetal, i bedste tidlig Kylesa-stil (endda også med to trommeslagere!).
Den håndfuld publikummer der mødte op foran den lille Pandæmonium scene fik sig en god oplevelse og der var også gedigen headbanging blandt tropperne og enkelte moshpits at spotte. Barricade er hermed godkendt for at være en kommende talsmand for den nye bølge af danske sludgebands, der bl.a. også tæller Rising og Helhorse. Se dét er en tour jeg godt snart vil opleve!

 

 

Killswitch Engage
[singlepic id=320 w=320 h=240 float=left] Den næste koncert på mit program stod de amerikanske metalcore-konger i Killswitch Engage for. Kort efter bookingen af bandet, mistede de deres elskede forsanger, altid glade Howard Jones, da han valgte at forlade bandet af personlige årsager. Der blev snakket i krogene om erstatninger, og man fik da også mulighed for at komme til audition, hvis man mente at man kunne klare mosten. Alt dette optrapperi skulle dog blive gjort til skamme, da de efter noget tid lagde et billede op på deres hjemmeside, hvor de stod sammen med deres gamle forsanger, Jesse Leach.
Koncerten bestod primært af numre fra Mr. Leach’s tid i bandet, hvilket deres backdrop, der forestillede pladen Alive Or Just Breathing, gav en god indikator for. Dette var måske med til at fremmedgøre mange af bandets nyere fans, der blev vilde med Adam Jones’s næsten opera-agtige sangstil og de lidt mildere toner – for deres gamle er virkeligt vævet med en hårdere tråd. Men de fik det til at fungere, og bandet virkede i hopla og oprigtigt glade for at være på Copenhell – publikum kvitterede også med fællessang, synkrone hop og happy-moshing foran scenen. Jesse gjorde flot figur af sig som ny frontmand, og resten af bandet kvitterede med at levere en underholdende åbning af Copenhell’s største scene!

 

 

All Shall Perish
[singlepic id=321 w=320 h=240 float=left]Damn, der har svirret rygter om dette bands optræden på Copenhell.. På blot 4 år har de formået at aflyse 4 danske koncerter, så vi skal helt tilbage til 2008 i Kolding til Hell On Earth tour hvor vi sidst kunne opleve dem live – de kom da også med en Twitter-opdatering med at de sad fast i New York i forgårs.. ‘Typisk’ kunne man fristes til at sige..
Men backdroppet var på plads og Anders Bøtter entrerede scenen og forklarede hvordan bandet havde kørt 32 timer timer i streg for at nå denne koncert – det er sgu dedikation, og man glemmer lidt de tidligere aflysninger.. Nu var All Shall Perish i Danmark og klar til at spille for os!
Og vi fik som fortjent – et band i absolut topform, der svingede den ene deathcore-basker efter den anden efter os, knusende tight trommespil, lynhurtig guitar, dybe growls og skingre skrig fra frontmanden Rubeus Hagrid – og publikum kvitterede bl.a. med dagens mest voldsomme pit, der indebar en wall of death der giver Lamb Of God og deres Black Label noget at leve op til lørdag!
All Shall Perish indtog Danmark – og det var værd at vente på!

 

Gojira
[singlepic id=343 w=320 h=240 float=left]Mørket havde lagt sig over Copenhell.. Klokken var tæt på at slå 23:00, og den lille scene, Hades, skulle vide at der trak op til noget stort. Fremmødet til aftenens koncert med franske Gojira, er noget af det flotteste jeg længe har set, og end ikke få minutter før koncertstarten med hovednavnet Slayer, kunne få folk til at rive sig løs fra denne overlegne magtdemonstration.
For folkens, Copenhell har fundet en ny indehaver af sværvægterbæltet! Gojira kom, så og sejrede med at levere en af de tighteste, mest veloplagte, vellydende og energiske koncerter jeg nogensinde har været vidne til. Numrene Backbone, Oroborus, The Heaviest Matter Of The Universe, Flying Whales og Vacuity sønderrev sig igennem det måbende publikum – og folk der før har betegnet Gojira som værende et kedeligt liveband, skulle have oplevet dem i aftes på Copenhell.. Bandet hoppede og sprang rundt på scenen som gjaldt det livet – der må være en ubestridt sammenhæng mellem energi på scenen og energi fra publikum. For der var fælles ekstase til den helt store platinmedalje! Jeg har svært ved at fremhæve flere ting ved denne koncert, uden jeg blot gentager hvor eminent en opvisning i moderne metal det var.
Watch out every fucking metalband out there. Gojira er klar til jer.

 

 

 

Alle billeder er taget af Morten Skovgaard for Blastbeast.dk, flere billeder tilføjes snarest!