Et af Danmarks ypperste metalnavne, har også lidt af en turbulent fortid. De er snart klar til at vende tilbage med fornyet kraft, nye medlemmer og forhåbentligt en masse ny fed metal! Vi ser tilbage på deres debutalbum, der i denne uge er Ugens Album og ser frem til deres “comeback”, på Temple Of Doom denne torsdag!

Mnemic. Et af de få danske metalbands, sammen med Volbeat (hvis jeg da snart tør at kalde det for metal) og så småt også Artillery, der kan spille udenlandske festivaler op, med den større skrift på plakaterne. Desværre også et af de bands, der har set en kæmpe udskiftning i medlemmerne, og har nu kun guitarist Mircea Eftermie tilbage som eneste originale medlem.

Derfor ser vi nu frem til ny lyd, ved at se tilbage på udgangspunktet – startskuddet til en karriere der bl.a. bød på en åbning af Orange Scene i 2004 og tourne med bl.a. Metallica, Meshuggah, Fear Factory og Arch Enemy.

Pladen i sig selv er om nogen ret tidstypisk. Hårde riffs, tunge grooves, høj energi og lettere industriale referencer. Men det ændrer ikke det faktum at pladen med sine 9 år på bagen, har ældet med ynde og uden tvivl er noget mange bands kan (og burde!) se på med ærefrygt.

Det hele er en lang rejse ud i tiden, hvor bl.a. eftertænksomheden vendte tilbage til blockbusterfilmene i biografen – hvilket på mange måder godt kan overføres til denne plade. Masser af eftertænksomhed, pakket ind i noget de fleste fans af genren burde kunne nyde. Bare åbningsnummeret Liquid, med tydelige elektroniske flader, gennemtævede riffs og trommer samt kæmpemæssige omkvæd, burde være nok til at overbevise enhver om appellen dette band besidder.
LUR MIG om Mnemic ikke også er en guilty pleasure hos mange af de mere hårdføre metalnørder derude?

De er desuden klar med den ny plade, Mnemesis, d. 19. Juni 2012, og har for nyligt offentliggjort trackliste samt cover:

 

 

 

 

 

 

 

01. Transcend

02. Valves

03. Junkies On The Storm

04. I’ve Been You

05. Pattern Platform

06. Mnemesis

07. There’s No Tomorrow

08. Haven At The End Of The World

09. Ocean Of Void

10. Blue Desert In A Black Hole

 

North American Bonus Track:

11. A Matter Of Choice

 

Vi ser i hvert fald frem til et gensyn med bandet med de danske scener, når de på torsdag gæster Templet i Lyngby, sammen med bl.a. Raunchy – kom glad, kom frisk og vær med til at sige velkommen tilbage til et af Metal-Danmarks aller bedste! Måske de endda byder på nye numre?

Link til event: https://www.facebook.com/events/362344603785502/