I forlængelse af de glimrende genudgivelser af DIO’s albums “Holy Diver”, The Last In Live’ & ‘Sacred Heart’ i De Luxe Editions, ser vi tilbage på en af Ronnie James Dio absolutte højdepunkter i sin tid i legendariske Black Sabbath!

Ronnie James Dio, der desværre tabte kampen til kræft tilbage i 2010, står i dag som en af metallens mest legendariske frontmænd, og bliver flere steder set på som den sortklædte version af Freddie Mercury, i forbindelse med sin meget teatralske sangstil. For helvede, manden var jo med til at stilskabe HORNENE! \m/ \m/

Udover at agere frontmand i rock n’ roll bandet Rainbow, var det i høj grad også sin afløsningstjans for Ozzy Osbourne i Black Sabbath, der blev smidt ud pga. sin utilregnelige person. Dette fik bandet op i et helt andet gear, rent udtryksmæssigt. Hvor de før havde Ozzy, der tilføjede en del charme med sin meget skæve vokal, fik de nu en sanger taget ud af en ægte metal-opera, med lunger så store som helvedes uendelige dyb. Sammen udgav de i 1980 pladen og klassikeren “Heaven & Hell”.

Det eneste man behøves at fremhæve for at bevise pladens unægtelige status, er titelnummeret. For lucifers skyld da, hvor er det nummer bare 7 minutters guddommelig antikristisk tour-de-force i sangskrivning! Hvis Stairway To Heaven skulle have en evil twin, så ville det være den, uden nogen tvivl!

Dagen i dag, står Ronnie James Dio som en af de mest legendariske skikkelser i metalverdenen. Vi burde alle hylde ham hver dag for alle de klassikere han har stået for – så man kan med god grund også tjekke hans solo-materiale ud, hans tid i bandet Rainbow og senest i “Heaven & Hell”, opkaldt efter denne plade.

All hail DIO, R.I.P