Så gik der alligevel en hel uge med fokus på Royal Metal Fest. Idag runder vi af med et af festivalens største bands, svenske Evergrey!

De der svenskere kan sgu bare det med metallen. Sådan er det bare. Punktum. Og Evergrey er endnu et eksempel på dette.

Det svenske melo-progressiv band blev dannet i 1995 og har siden 1998 udgivet 8 studiealbums – deres seneste GLORIOUS COLLISION blev modtaget med fremragende anmeldelser og stor glæde blandt bandets fans! Mig selv incl. det er sgu en konge skive! Særligt skivens første nummer “Leave it Behind us” fanger mig. Dens mix af hård semi-progressiv med det kølige melankolske og utrolig melodiske udtryk i omkvædet.

Sanger Tom S. Englund er eneste originale medlem tilbage i besætningen, der kommer til Royal Metal Fest med et et nyt opsamlingsalbum i hænderne, der blev udgivet i slutningen af 2011. “A Decade And A Half” er et opsamlingsværk , der samler alt det bedste bandet har udgivet i deres karrierer lige fra 1998’s The Dark Discovery til Glorious Collision i 2011 på en dobbelt-skive med hele 24 numre.

Evergrey har været flittigt turnerene sammen med bands som In Flames, Nevermore, Throwdown, Arch Enemy, Children of Bodom og Iced Earth. I 2011 var bandet på en længere EU-tour sammen med Kamelot og en efterfølgende USA-tour med landsmændende i Sabaton.

Jeg glæder mig sindsygt til at opleve Evergrey imorgen og håber særligt på numre som The Masterplan, Rules Of The Mind og A Touch of Blessing!

VI SES I AARHUS!!