Vi gik for en kort stund væk fra det mørke og brutale, for bare fluks at vende brutalt tilbage – denne omgang Fokus på Royal Metal Fest bringer os nemlig i ubehageligt selskab med det tyske black metal band Endstille

Snakker man BRUTAL black metal, er der nogle navne man bare ikke kan komme uden om, bl.a. svenske Marduk og norske Tsjudur. Men der er skam også bidende koldt syd for Danmark – tager vi til Tyskland finder vi nemlig Endstille, der har frygtindgydende rygter og sagn omkring både musik og shows skulle være helt ude i det nederdrægtigt brutale spekrum at det bl.a. ikke er unormalt med selvmutilation på scenen.

Bandet udgav i 2011 sit 8. studiealbum Infektion 1813, og er ikke blevet mindre farlige siden de startede, men har dog tilføjet et melodisk snit, som blot understreger når det brutale er virkeligt brutalt.

Bandet har, ligesom mange andre black metal bands, modtaget meget kritik og er blevet beskyldt for at hylde højrefløjsekstremisme og nazisme. Dette afviser bandet dog til det pureste – til trods for at 2. verdenskrig er et hyppigt emne i deres tekster og musik.

Om du kan lide genren og bandet eller ej, burde ikke være en faktor der afholder dig fra at se dette band i aktion!