Så er der nyt materiale klar fra den tyske guitarist ballademageren Axel Rudi Pell.

Circle Of The Oath hedder hans nyeste udspil. Og det er klassisk Axel Rudi Pell på både godt og ondt. Godt for når manden er bedst skriver han nogle helt forrygende og fængende sange. Og dem er der gudskelov en pæn del af på Circle Of The Oath. Albummet har et overraskende metallisk udtryk – Axel Rudi Pell taget i betrækning. Det er som altid melodisk 80er metal af den mest rene og melodiske skuffe. Johnny Gioeli synger som altid helt fantastisk. Han er sgu en af de bedste metalvokalister der findes, hvilket han viser igen og igen på dette album.

Circle Of The Oath er Axel Rudi Pell’s 15 studiealbum siden 1989 fraset hans The Ballads-udgivelser. En ganske imponerende bedrift. Og det starter da også ganske imponerende ud med det utrolig fængende up-tempo nummer Ghost in The black. Fedt nummer og perfekt åbning med alt hvad det hører sig til af highpitch vokaler, et svingende riff og fremfor alt en melodi, der ikke behøver mange omdrejninger for at have skåret sig ind i hjernen – og her kommer den næppe ud igen! Run With The Wind følger godt op på åbningsnummeret. Et ganske fedt nummer med en go dynamik, hvor særligt åbningsriffet står knivskarpt!

Desværre viser det sig, når man kommer længere igennem albummet, at flere af numrene ikke har samme høje standart som åbningen. Der går simpelthen for meget rutinearbejde i den og dermed hurtig glemsel. Særligt det 9 minutter lange titelnummer er en halv-kedelig affære, hvor Axel og co. forsøger sig i blueset egyptisk-inspireret melodisk univers, som ikke synes at fungere. Der mangler simpelthen de gode melodier!

Og så er der jo altid balladerne, dem kan man simpelthen ikke komme uden om når vi har med Axel Rudi Pell at gøre. Mandens kendetegn – de følsomme ballader. Det er da også dem der trækker dette album i den gode retning. Lived Our Lives Before er en flot, flot ballade, i den mest storslåede stil. For mit vedkommende måtte der sgu godt have været langt mere af den slags på denne udgivelse. De viser nemlig hvor dygtig en guitarist Axel Rudi Pell egentlig er.

Circle Of The Oath ender desværre i en lidt halv-kedelig affære, der har sin styrke i begyndelsen men ender med for meget rutine.

 Circle Of The Oath udkommer 26 marts via SPV/Steamhammer