Så er der lige præcis lidt under 4 måneder tilbage inden Copenhell slår portene op til fest og heavy metal på Refshaleøen i København.

Og lige præcis festen behøver vi ikke frygte for- den skal Korpiklaani nok sørge for at vi får, til folke metalliske toner direkte hentet fra de finske skove og dale. Booze, druk og naturen er hvad der danner fundamentet for Korpiklaani, der med Tales Along This Road er denne uges Ugens Album.

Og hvilket dejlig album at drikke sig i hegnet med. Når Korpiklanni er bedst, som de er stort set helevejen på dette album, formår de at afveksle den hurtige metalliske folk med mere tilbagelænede melankolske viser hvor et nummer som “Under the Sun” står som et af pladens bedste. Her går melodi, folk og metal sammen i en højere enhed.

Personligt har de bedste fester for mig været dem, hvor der altid, på et eller andet tidspunkt, lige er blevet smækket et Korpiklaani nummer på anlægget for fuld drøn. Og her er det især “Happy Little Boozer,” der har givet festen dét ekstra drive og bragt endnu flere bajere på bordet.

Korpiklaanis univers fyldt med mandolin, sækkepibe- og violinspil, med tekster på syngende finsk, vil uden tvivl blive årets fest på Copenhell. Glæd jer!!!!