Good ol’ HEAVY – good ol’ UFO

Så præcis kan det siges. Et af de mest oversete bands i verden UFO er klar med deres – hold nu fast – 21ende studiealbum siden UFO 1 fra 1970 “Seven Deadly”. Det første der falder mig ind ved et hurtigt kig på Seven Deadly er det utrolig flotte og farverige artwork der er blevet lavet til dette album. Det er sgu derfor det gør det hele værd at eje en fysisk cd/plade istedet for det der ligegyldige download-pis. Nå men videre til musikken…

UFO’s Seven Deadly indeholder 10 klassiske rocknumre, der i bedste UFO stil blander den klassiske hårde rock (Wonderland, Mojo Town) med langt mere melankolske rocknumre (Angel Station og Burn You House Down). Seven Deadly er produceret af superproducer Tommy Newtown. Sounden er tør og upoleret på den fede måde og står derfor rå og nøgen med kun de anvendte instrumenter.

Når UFO er bedst på Seven Deadly er det på de hårdere upbeat rocknumre som Wonderland, der med sin muttede guitar i et tonser fedt riff, trækker sine tydelige elementer tilbage på UFO klassikere som Rock Bottom. Eller på Mojo Town der viser UFO i et af sine hårdeste øjeblikke nogensinde i et nærmest blueset heavy rock inferno, hvor især riffet i mellemstykket er suverænt! Fedt! Phil Mogg synger med en helt utrolig nerve, som en stemmepragt der har været brugt i mange år kun kan få. Den virker en anelse slidt, men giver numrene et råt og autentisk lydbillede.

UFO på Seven Deadly består af de tre originalmedlemmer Phil Mogg på vokal, Paul Raymond på guitar og keyboard og Andy Parker på trommer. Derudover har bandet fortsat allieret sig med den Amerikanske verdensklasse guitarist Vinnie Moore.

Seven Deadly er et ganske glimrende hard rockalbum, uden dog at være noget ud over det sædvanlige. Det er klassisk UFO uden dog at kunne nå op på samme højder med tidligere klassikere som Doctor Doctor og Rock Bottom. Men hvad gør det når UFO fortsat brænder for det de gør og leverer ganske fine albums til stor glæde for det sultne rockfolk! Disse kan i høj grad glæde sig til og over Seven Deadly!

UFO – Seven Deadly udgives via SPV/Steamhammer 27/2 2012