Vi fik en unægteligt fed mulighed for at få en interview med det danske thrash-metal band ESSENCE, der pt. indspiller opfølgeren til debuten “Lost In Violence” sammen med Peter Tätgren i Sverige.

 

 

 

Hvordan går det med indspilningerne i Abyss Studio? 

Det går fantastisk heroppe i Sverige – intet mindre. Abyss ligger i Peters egen by, ved navn Pärlby. Byen er bygget op omkring et sindssygehospital, som har været forladt i årtier, og der er super dejligt og idyllisk heroppe. Vi er godt i gang med indspilningerne, og vi har fået lagt alle trommer ned, mens vi stille og roligt er gået i gang med rytmeguitarerne.

 

Fortæl lidt om jeres studieophold. 

Hvorfor har I valgt et samarbejde med Peter Tägtgren?

Vi vælger at arbejde sammen med Peter, fordi han er den bedste her i Europa. Der er ingen som kan det han kan, og har den tilgang til musik, som han har. Han er original i sin opfattelse af alle aspekter i musik, og han har formået at skabe sin egen verden – både i det musikalske univers, og i det virkelige liv. Han er en iværksætter, forretningsmand, musiker og teknikker. På alle måder en stor inspiration for os alle tre, og derfor er vi meget glade for, at Peter sagde ‘ja’ til at arbejde sammen med os. Det er en fantastisk følelse at stå op og arbejde hver dag, når vi befinder os i hvad der bør være Europas Mekka, for metalmusikere og andre metalelskere.

 

Mange undre sig sikkert over hvad I gør i forbindelse med indspilning af bas – bruger i en session bassist eller har i fundet én i snart kan offentliggøre?

Vi undrer os også selv, og vi har funderet meget over hvad der skal ske med bassen. Ingen af os i bandet spiller bas, så det bliver spændende at se hvad der sker. Vi har en yderst kompetent session bassist til at spille live med, heldigvis, og vi håber stadig på, at der er en bassist i Danmark, som har lyst til at være en del af bandet en dag. Indtil den rigtige person melder sig, holder vi døren åben for henvendelser.

 

Lost In Violence var en rendyrket thrash-skive. Hvad kan vi forvente af de nye numre på den kommende skive?

Lost in Violence var en god debut, og på mange måder en meget old school plade, synes vi selv. Den nye plade følger den naturlige udvikling, som vi har gennemgået i bandet, i de 2 år der er passeret siden L.I.V. blev indspillet. Vi har sagt farvel til vores tidligere bassist, og der er sket mange forandringer i den verden som vi forsøger at skabe. Derfor bærer vores 2 album kraftigt præg af denne udvikling, og vi er på alle måder ekstremt tilfredse med de sange, som vi nu er ved at indspille. Vi har knoklet hver dag i halvandet år for at få tingene til at lykkes, og det er skønt at vi nu kan begynde at ane frugten af vores arbejde. Det er ikke blot det at skrive sange og arbejde på dem som et band, men i særdeleshed også den forretning, som unægteligt skal skabes bag kulisserne. Der skal helst foregå langt mere bag scenen, end på den. For hver gang vi har optrådt i blot én time, ligger der mange dages arbejde forinden. Alle disse ting kommer til udtryk i vores næste album, og det vil lytterne meget vel bemærke.

 

Hvilke planer har I, i forbindelse med en kommende tour? Festival, support eller headline-jobs?

Vi planlægger live aktivitet efter pladeudgivelsen. Hen over sommeren vil vi spille festival jobs, og fra efteråret 2012 vil vi for alvor begynde at tage fat. Det er ekstremt vigtigt for os at spille koncerter, for det er på alle måder i de situationer, at vi er i vores es. Kontakten mellem Essence og publikum er uvurderlig, og derfor er den meget vigtig for os at opretholde. Når albummet udkommer, vil vi følge op på udgivelsen ved at promovere den så omfattende som muligt. Det betyder at vi vil spille tours, festivaler, support og headliner jobs i stor stil. Udgivelsen er ikke fastlagt endnu, men vi har dog en idé om hvornår det passer bedst at udsende albummet. Så snart der er en konkret dato vil vi afsløre den med det samme.

 

Hvordan kan det være at I, som nogle af de eneste i Danmark, vælger at spille den form for oldschool rendyrket thrash-metal som I gør?

Det er svært at svare på. Vi kan ikke tale på vegne af andre musikere i Danmark, men blot tilkendegive, at vi opfatter de danske metal musikere som interesserede i andre aspekter af den meget brede genre, som metal er. Vi spiller den musik som falder os naturligt for, og så er det for os lige meget hvad den kaldes. Vores grundopfattelse af hvad god metal er har sin rod i sub-genren ‘thrash’, men som alt andet der vokser og lever, vil vi blive påvirket af vores omgivelser. Vi har ingen interesse i -core genrerne, som fx hersker i stor stil hjemme i Danmark. En mulig forklaring er, at mange unge aspirerende metalmusikere finder inspiration i bands som Hatesphere, og derfor kan deres udgangspunkt for musik dannes omkring det univers, som det danske orkester har bygget op. En anden forklaring kan være, at thrash metallens udtryk ofte kan være en smule rendyrket råt, og mindre melodiøst end den musik, som vi fx kender fra giganterne i In Flames. Dermed ikke sagt, at thrash metal ikke indeholder melodier, for selvfølgelig er der masser af melodi i meget thrash, men i sin rå form minder thrash mere om punk, end fx dødsmetal eller progressiv metal gør. Dette er blot hypoteser, og vi kan ikke komme med konkrete saglige begrundelser for dem – det er udelukkende vores bedste bud på hvorfor, at vi er nogle af de eneste i Danmark, som har valgt at tage udgangspunkt i thrash metal.

 

I har været på tour med nogle af metallens mest kendte bands og bliver bl.a. nævnt i nyheder på Blabbermouth. Hvilke krav og forventninger skaber det til jer som band?

Først og fremmest er vi oprigtigt glade for, at Blabbermouth og andre nyhedssider vælger at indlemme vores virke i deres opdateringer. Disse sider er med til at lette adgangen til information om Essence til en bred vifte af metalelskere verden over, og derfor er Blastbeast ol. vigtige for bandet. Vores live aktivitet, er, som tidligere nævnt, et uhyre vigtigt aspekt i bandet, og derfor er det altid en ære for os, når vi bliver inviteret til at spille med store bands. LiveNation har været en kæmpe hjælp på denne front, sammen med vores management ved Revolution Music og i vores polske bookingselskab Massive Music.

De forventningerne som vores tidligere aktiviteter har skabt ved vores lyttere vil vi altid tilstræbe at indfri, men i sidste ende handler det om, at vi vil have det godt med at spille musik. Der vil helt sikkert ligge nogle store forventninger fra alle fronter, til vores nye album, og vi er ikke ét sekund i tvivl om, at alle forventninger vil blive opfyldt. Vi kan antage, at nogle af de forventninger som umiddelbart eksisterer handler om, at vi skal lave nogle endnu bedre sange end dem på LIV, spille flere og større koncerter og være med til at definere Danmarks metal elite på længere sigt, for at bringe Danmark på ‘metalverdenskortet’. I lang tid har alle øjne været rettet mod Volbeat, og det skal alle danske metal bands være glade for. Ved at have succeshistorier, som Volbeat, øges udlandets respekt for dansk metal, og orkesteret er helt sikkert et fremragende eksempel at følge.

 

Bliver 2012 Essence’s år?

2012 bliver et vigtigt år i Essence’ historie. Vi udgiver vores 2 album, og dét er en milepæl i vores historie. Vi er stolte over, at vi har taget de sidste 2 års udfordringer op, bearbejdet og løst. Der har været hård modvind til tider, og tanken om, at vi er stærkere end nogensinde før er enormt tilfredsstillende. Det handler ikke kun om musik, men i særdeleshed også om vores individuelle personlige udvikling. På den måde er 2012 allerede Essence’ år, og vi har ekstremt meget vi skal nå inden året er omme. 2012 bliver året hvor vi forstærker vores karrierer med nye tiltag, og udbygger de ting, som allerede eksisterer. Vi ser på alle måder frem til et fantastisk spændende år, hvor vi vil bruge alle kræfter på at sætte vores præg på den internationale, såvel som den danske, metalscene. Alt tager tid, og derfor smøger vi ærmerne op, og påbegynder processen mod at blive et professionelt og erfarent orkester.

– Vi siger mange tak til Essence for at stille op til interview, og vi ser fucking frem til deres kommende plade!