Denne uges udgave af “Ugens Album” byder på mørke toner fra det populære svenske black metal band WATAIN og deres plade “Sworn To The Dark”

Det grammy-vindende band fra Uppsala, Sverige har netop med denne plade fra 2009 gjort lidt af det samme der har gjort mig vild med et band som Taake. Nemlig at tage traditionel Black Metal og lige tilføjet det ekstra krydderi der, i min ydmyge mening, gør musik interessant at gå på opdagelse i!
Pladen er måske hverken den mest eventyrlystne, episke eller mest brutale black metal skive du kan få fat i derude – men den har til gengæld en snært af legesyge og rock n’ roll, samt en frontmand Erik Danielsson som formår at bringe det ellers lidt ensformige vokalaspekt mange black bands har til et andet niveau, med sin mere dybe vokal der flere steder nærmest råber i stedet for at skrige. Et godt eksempel er nummeret “Stellavore” der med sine 8:22 minutters næsten progressive tilgang til black, rock n’ roll og til tider næsten dødsmetallisk. Fanme fedt at se at alt black ikke er ren og skær purister!

Startede med at lytte til bandet da jeg her i starten af vinterens mørke så dem offentliggjort til Wacken Open Air, og havde da hørt om dem før. Derefter gik det på intensiv youtube-jagt efter bandets landemærker og liveoptrædener – og wow! Numre som Casus Luciferi og Storm Of The Antichrist er næsten instant classics og på scenen er der ren overflødighedshorn med ild, omvendte kors og karisma som bare fanden! Så jeg lavede næsten et valg med lukkede øjne, og købte pladen “Sworn To The Dark” hos min lokale pusher, og siden da står den som et skinnende alter i mine yndlings black metal plader! Jeg glæder mig til at skulle lytte til flere plader med dette band, så denne plade skal have tak for at have introduceret mig til dem! Horns up!
Udover Wacken Open Air, så ser jeg da klart at de også får en dansk dato snart!