“Burn The Cross Slaughter The Christians” – Med en så farverig titel som Sort Regns debut kan den kun være god! – Det var den første tanke der strejfede mig, imens jeg sad med et stort smil på læben over titlen. De unge sjællændere i Sort Regn har spillet old school black metal med en snært af death metal siden 2009 og er nu klar med deres første større udgivelse. Det næste jeg derefter tænkte var da jeg satte skiven på: Yes! Hvor er det dejligt at høre noget metal med et band herhjemme der ikke er gået med på screamo-thrash-bølgen. Sort Regn er black metal i den mest klassiske form og det er fandme dejligt at høre fra et så ungt band!

Hvad kan så siges om “Burn The Cross…” Jo, her er der først og fremmest tale om musik på et ganske højt niveau på i alt 5 numre! Sort Regn formår på mange punkter at skabe den helt rette kølige og stemnings-prægede ondskab i musikken. Dette bliver slået fast allerede på første nummer “A King Of The Northen Lands”. Sanger Tobias Rohde Madsen aka Grímur er en ganske fortræffelig sanger og giver Sort Regn sit helt eget præg med en Satyr/Abbath-agtig blackmetal vokal men udover det er han også indehaver af den meget dybe deathmetal growl som man ser det hos f.eks Karl Sanders. Interessant er det når Tobias på “Burn The Cross…” harmonisere disse to typer af vokaler som det bl.a. høres på “A King Of The Northen Lands” – det er satme fedt og holder 100 %.

Bandet spiller ikke i et svumlende højt tempo men holder sig primært i et midttempo med hyppige rytme/temposkift der går over i blast. Kompositionerne er ofte ret lange og med den klassiske blackmetal opbygning uden vers/omkvæd. På nogle punkter kunne jeg her godt bruge nogle riffs med et større episke islæt som man ser det hos f.eks Taake eller tidlig Satyricon. Riffs man husker uden at de bliver ultra melodiske. Bandet viser dog gode takter af dette på numre som “Praying Doesn’t Help You” og den nærmest instrumentale “Walking in Solitude”, som er det eneste nummer på skiven der ikke er distortioneret guitar på. Her kan man virkelig fornemme den isnende vinterkulde i den nærmest tranceskabende musik. Episk og storslået og en særdeles god afslutter på et godt og solidt stykke håndværk af bandet!

“Burn The Cross…” lyder godt. Skiven er godt produceret og alle instrumenter går klart igennem. Særligt stortrommen vil jeg påpege har en ganske glimrende sound! Nogle vil måske mene at sounden på albummet simpelthen er for pænt produceret i forhold til genren bandet ønsker at spille. Dette kan man altid diskutere og er egentlig en smagssag.

“Burn The Cross…” er alt i alt en glimrende skive for dette unge black metal band, der er godt på vej til noget stort! Og bestemt en udgivelse man som fan af black- og deathmetal bør høre! Når jeg hører albummet er jeg ikke i tvivl om hvorfor de er blevet valgt til Mighty Fight Night i Pumpehuset d 14 januar. De er simpelthen er godt og køligt pust til den danske metalscene der synes, at være gået i baglås de seneste par år!

– og nåå ja, husk så lige corpse painten når du skal ind og høre bandet d 14 Januar i Pumpehuset!