Ugens album(s) er tysk powermetal så det batter. Det er storslået, melodisk og ja.. bare storslået. Powermetal i Danmark har generelt svære vilkår, men tager man bare ned på den anden side af grænsen, til vores tyske naboer, er powermetallen yderst frodig.

En af bannerførende for den tyske powermetal er Tobias Sammet – sanger i albumaktuelle Edguy og hovedmanden bag Avantasia’s powermetalværker The Metal Operas 1+2, The Scarecrow, The Wicked Symphony samt Angel Of Babylon.

Denne uge fokuserer vi på Metal Opera 1+2. En konceptfortælling i Avantasias univers på to udgivelser med en bunke af gæstestjerner fra powermetallen’s højborg. Med navne der bl.a. tæller ex-helloween vokalist Michael Kiske og Kai Hansen fra Gammaray. Numrene på skiverne er storladende med et kæmpe kor omsvunget af hurtige powermetal skæringer som “Reach Out for the Light”, episke fortællinger som “Sign of the Cross” og titelnummeret “Avantasia”. Tobias Sammet har givet hver af gæstesolisterne en rolle som passer med konceptet der bliver fortalt i løbet af de to plader. Personligt mener jeg at dette er hamrende genialt og giver et tydeligt billede af en musical-fortælling!

Avantasia er hverken br00tal, ekstremt, død, black eller ondskab som den totale hardcorefangruppe af metallen herhjemme tror er det eneste som findes i denne verden. Men bandet (Tobias) formår slet og ret at skrive SANGE som få andre kan skrive i metalverdenen. Det er storslået, melodisk og episk og det SKAL der være plads til… Også i et land som Danmark!