Led Zeppelin krydses med Alice in Chains og BOOM: med ét kommer Riotgod. 

Det er første gang jeg stifter bekendtskab med dette US-hard/heavy/stoner rockband Riotgod. Bandet er reelt set et sideprojekt dannet af Bob Pantella og Jim Baglino fra Monster Magnet, Garrett Sweeny fra Psycho Daisy og Mark Sunshine på vokal i 2006.

Disse herrer har netop udgivet deres andet album Invisible Empire, der kort fortalt er en absolut must-udgivelse for fans af traditionelt hard og heavy rock med en snert af 90ernes grunge-scene! Det er tungt rockende 70er inspirerede guitariffs på et skelet af solide og stærke melodier. Hvor Bob Pantella og Jim Baglino i Monster Magnet ligger mere vægt på den traditionelle stoner rock er de med Riotgod gået over – eller tilbage – (hvad man nu vil) til en mere lige ud landevejen og traditionel heavy rock. Invisible Empire oser af overskud og en fantastisk energi. Pladen lyder sgu sågar også som om den er produceret i midten af 70erne. Rå, kontant og intet tegn på klik-optagelser. Den kunne meget vel være optaget på analogbånd i studiet.

Der lægges hårdt og kontant ud med “Breed” – en fanden i voldsk heavy anthem med et rendyrket konge-riff, en lækker guitarsolo og en vokal Robert Plan ikke ville have sagt ét eneste negativt ord om! Det svinger eddermandme fedt det her venner! På et nummer som “Fool” er det tydeligt, at der er blevet hentet inspiration hos Alice in Chains tidlige 90er-udgivelser med klare referencer til Layne Staley’s hypnotiske vokalharmoniarbejde med Jerry Cantrell. Den obligatoriske powerballade bliver vi selvfølgelig heller ikke snydt for på Invisible Empire. “Loosely Bound” er en klassisk rockballade bygget op af et stille vers med en overgang til det hårde og voldsomt melodiske omkvæd! Dette nummer kunne godt gå hen og blive en regulær ny-rock-klassisker hvis I spørger mig!

Riotgod er bestemt et lyt/køb værd og de sætter sig hermed fast på den stadig stigende bølge af klassisk retro hard/heavy rock vi ser i øjeblikket med bands som Graveyard, Valient Thorr, Bullet, Ghost, Airbourne etc..

Riotgod er på tour i Europa til sommer og er netop blevet offentliggjort til Wacken i Tyskland. Herhjemme kan vi håbe på at de er/bliver opdaget af en festival som Roskilde. Dette er et band der kunne gøre en hver rockfan på Roskilde våd forneden og er i min bog en obligatorisk booking til årets festival, der de seneste par år har proklameret med, at de ikke ønsker at booke de gamle heavy rock legender mere. Men i større grad ønsker fokus på nyere hard rockbands. Og hvis de skal følge de sidste par års bookinger af Valient Thorr/Them Crooked Vultures i 2010 og Graveyard/Ghost i 2011 er Riotgod et absolut must for 2012 mener vi her på Blastbeast.dk!

Hele Invisible Empire kan høres her