Roskilde Festival ude med årets plakat og dermed størstedelen af navnene til årets festival. I dette indlæg fokusere vi på dagens nye navne!

Decorticate

Vi starter med dagens danske indslag i form af Decorticate, hvor vi får en kompromisløs og beskidt blanding af hardcore og grind hvor gennemsnits længeden på sangene er på omkring 1 minutter. Der bliver ikke taget nogle fanger fuld fart frem også videre til næste nummer!

Bandet spiller til en unik og nærgående koncertoplevelse i øjenhøjde. Da de indtager selve gulvet til et særligt floorshow på Avalon. En scene der hele onsdag står i ekstrem- og punkmusikkens tegn. Det skal nok blive et brag!

Ragana

Bandet siger selv de spiller queer og antifascistisk black metal/doom. Den amerikanske duo udgave albummet Desolation’s Flower i 2023 og virker til de med dette album har ramt en lyd der kan hjælpe med løfte dem op på scener rundt i verden hvor dommedagsmusiken fyldt med sorg, vred men også fælleskab kan udspreds til publikum.

Som med Decorticate vil bandet spiller til en koncert i øjenhøjde. Da de også indtager gulvet til et særligt floorshow på Avalon. Dermed er en del af programmet for scene der hele onsdag står i ekstrem- og punkmusikkens tegn.

 

Tallahs

Vi bliver i USA, denne gang med Tallahs. Et bandet der har mantraet “Making metal disturbing again”, hvilket de forsøger at efterleve i en lyd der blander deathcore, punk og nu-metal fyldt med energi, som var du til koncert met et ungt Slipknot eller Code Orange. Når Tallahs indtager Roskilde Festival med deres første dansk koncert bør der være garenti for masser af energi og vildskab.
Vi forventer et show med vildt kaos hele vejen fra scenen til slutning af publikum!

Taqbir

Rasende riot grrrl-punk fra Nordafrika, det er ikke et band vi kender meget til, men festivallen fortæller at “Louder Than War” skrev om deres 2023-optræden på festivalen Supersonic: “The band are thrilling and audacious fun with a powerful and potent message, and that scream of freedom that is always so core in the best punk rock and taken for granted in our safe European homes.”

Så når Taqbir onsdag gulvet til et floorshow på Avalon, flere af de andre bands fra denne post. Så skal der nok blive masser af energi og skrig direkete ind i ansigt, så vi blive mindet om hvad der sker ude i verden, mens vi selv er på en tryg og dejlig festival!

THE HIRS COLLECTIV

Vi slutter af med atter et band der onsdag indtager gulvet foran Avalon med et floorshow der skal rive Roskilde rundt! Det skal ske i form af The Hird Collectiv, hvor masser af musikkerer bidrag, men med en kern i form af Jenna Pup på vokal og Scott “Esem” på guitar. Deres liveshows skulle bestå af et mix af af punk og grindcore, men tilføjet pop sangen, så det hele både bliver en fest og en voldsom pit! Onsdag på Avalon lyder til blive noget helt særlig på årets Roskilde Festival.

 

 

While She Sleeps

Dagens nok største navn er det britiske metalcore-band While She Sleeps, et band, der stod som et af de helt store metalcore-håb for 10 år siden. Bandet har de seneste albums virkerde til at forsøge at finde sig selv igen, i en fremstormende metalcore-scene, hvilket deres seneste album “Self Help” er atter et bevis på. Så spændende hvad Roskilde i den udvikling har set i While She Sleeps anno 2024, som har gjort bandet det de ønskede ud af alle de spændende metalcore band vi ser pt.

While She Sleeps har dog altid været et stærkt live-navn, så mon ikke vi kan forvente et godt show på Roskilde til sommer!