Roskilde Festival er klar med navne til First Days-programmet – igen i år bliver hele programmet officielt gjort sammen og med masser af fokus!

Der er blevet plads til hele 9 navne, som vi tænker er relevante for jer, vores læsere! Dem vil vi her skrive et par ord om.

802

Ud fra Djursland kommer 802, der kombinerer metal, synthesizere og en blød, fangende vokal, samtidig med at de også laver film i deres univers. Det bliver ikke den hårdeste metalkoncert på årets Roskilde Festival, men distortionen fra guitarerne vil hjælpe med at få metalfolket til at føle sig hjemme til denne koncert.

Boko Yout

Lad os bare være ærlige her: Inden pressemeddelelsen fra Roskilde kom, havde vi aldrig hørt navnet Boko Yout. Men når festivalen beskriver ham som “den svenske, visionære artist, der selv definerer sin lyd som afro grunge”, så fortjener det en lytning – så hvis man er på udkig efter noget anderledes, kunne dette måske være koncerten?

Katla

Så er der doommetal på programmet! Direkte ud af det københavnske nordvestkvarter kommer der tunge toner fra det danske band, der netop har skrevet kontrakt med det store pladeselskab Napalm Records! Det faktum, at de for en måned siden kunne fortælle, at de var i studiet hos Lasse Ballade i København, betyder forhåbentligt, at vi får fornøjelsen af at få nyt materiale fra bandet, når de indtager Roskilde Festival til sommer!

 

Lover´s Skit

Svenske teenagere, der tager dig med ind i et møde mellem klubben, et punkshow blandet med indierock. Derudover siges det, at de har taget Stockholms undergrund med storm via deres liveshows, så selv hvis man ikke er helt solgt på pladen, lyder det som om, man bør tjekke liveshowet ud!

 

Omsorg

Ud af Aalborg kommer screamo-bandet Omsorg. De har noget på hjertet, og for eksempel handler sangen herunder om afhængighed, misbrug og samtidig kærlighed. De formidler de følelser og frustrationer, som dette kan medføre. Så hvis man søger noget, der er både hårdt og følsomt på samme tid, er Omsorg et rigtigt godt bud til First Days på årets Roskilde!

 

 

Rot Away

STAGE DIVE, STAGE DIVE! Der kommer måske ikke så mange på Roskilde, men det københavnske hardcoreband har som mål at få så mange som muligt til at stage dive til deres shows, hvor de tæsker deres hardcore direkte ind i dit ansigt! Vi her hos Blastbeast har kun set gode koncerter med Rot Away, så vi glæder os til at se, hvordan deres musik sætter gang i smatten og energien helt op på 100!

 

Syl

Som Omsorg er Syl både hårdt og følsomt. Her er vi dog ikke i screamo, men over i punken! I mødet mellem punk og postpunken har Syl en helt masse på hjertetl, som de flot formidler til os via stærke sange! De har gået deres sejers gang gennem København et par år nu, så kan kun opfrodrer folk på Roskilde til at komme op se de er hele hyppen værd!

Users

Vi fortsætter i punken, da undertegnede sidste sommer spontant tog til koncert med Lifecrusher, hvor et af de lokale supportnavne var Users! Med forsangerens britiske vokal lyder de ikke som om, de er fra København, men fra et sted i det britiske. Selv om de lyder sådan, og hvis man ikke vidste bedre, kunne man tro, de var taget direkte ud af 70’ernes engelske punkscene. De er unge og friske, og jeg kan kun forestille mig, at de er blevet endnu bedre det år, der er gået. Dette band vil jeg gerne spå bliver en af de helt store oplevelser under First Days, så duk op!

Vulvatorious

Sidste band i denne omgang er Vulvatorious! Black metal fyldt med principer og holdninger, de finder på i teksterne og valg af hvor bandet ønsker at spille! Bandet udgave for få dagen siden debut og spillede i den forbindelse et udsolgt Stengade! Så vil du have din blackmetal rådt, direkte i ansigt og med masse af politik – så virker Roskilde det helt rigtigt sted at finde det og det får du her!