Roskilde står for døren, og selvom vi er der for at dække rock, punk og metal, vil min første og største opfordring være at være nysgerrig og gå på opdagelse. Roskilde er fyldt med små guldkorn, som mange ikke kender til, og måske gemmer de sig i en genre, man ikke forventede at finde et band, man ville falde for!

Med det sagt, her er dog de fem internationale navne, som for undertegnede (Martin Horn Pedersen) er absolutte must-see inden for Blastbeast-genren!

De er nævnt i den rækkefølge, de spiller på festivalen, så ikke fordi den første er mere must-see end den sidste.

Foto: Stiig Hougesen / SH Luftfoto / Roskilde Festival

Chat Pile – Onsdag kl.19.30 – Gloria

Det kommer til at larme! Meget larm, når Chat Pile i deres møde mellem støjrock og sludge metal forsøger at ødelægge os alle sammen. Bandet fortæller råt og brutalt, mellem støjen, om det samfund, vi lever i, og alle dets skyggesider. De er ikke kommet for at sætte os i godt humør, men for at vise os, hvor råt og brutalt det hele kan være, og de har skabt musikken til at understøtte det!

 

 

Lorna Shore – Onsdag kl. 21.30 – Avalon

Deathcore møder symfonisk metal med synth-drevne elementer, og denne type projekter er ofte enten en katastrofe eller en stor succes! Når det storslåede møder det voldsomt brutale, opstår der en naturlig symbiose mellem dem. Det giver mulighed for at nyde den symfoniske opbygning, der leder frem til den brutale udladning, hvorefter de forenes i harmoni! Forsanger Will Ramos er kendt for at være en dygtig indpisker udover at være en talentfuld sanger, og derfor har jeg længe ønsket at opleve dette band live. Nu får jeg endelig chancen på årets Roskilde Festival, onsdag aften!

Ithaca – Torsdag kl. 16.00 – Gaia

Fra London kommer et hidsigt band, der siger stop til racisme og sexisme. Deres mål er at åbne vores øjne og skabe en mere oplyst verden. De bruger musik som deres redskab til at nå dette mål, med rødder i både hardcore og metalcore, men de lader sig ikke begrænse af deres livssyn. Deres musik indeholder også bløde popstykker og elektroniske elementer. Alt dette formidles gennem vokalen fra Djamila Boden Azzouz. Jeg er spændt på at se, hvordan deres liveoptræden bliver. Vil de samle folk til en fælles forståelse af, hvordan vi bør behandle hinanden, eller bliver det mere et voldsomt show med masser af pit-action som i klassisk hardcore? Det vil tiden vise, men jeg glæder mig!

 

Soul Glo – Torsdag kl. 18.30 – Gloria

Fra Philadelphia, USA, kommer denne fantastiske blanding af rap og hardcore. De har fokus på politiske emner, hvilket man forventer fra begge genrer. Selvom de behandler seriøse emner, kan man også fornemme, at bandet har det sjovt med de hårde toner, hiphop-beats og voldsomme energi. Denne kombination gør det til den koncert, jeg glæder mig mest til på årets festival. Hvis de er lige så gode live som på deres album, kombineret med deres energi, så vil det blive en vild koncert og det perfekte møde mellem hardcore og hiphop.

 

Perturbator – Lørdag kl.00.01(natten til søndag) – Apollo

Lørdag nat slutter hele festivalen af og for undertegnet bliver det med Perturbator, hvor jeg forventer at skulle danse løs med min gode ven og kollega Weiss. Det skal vi til en dejlig omgang mørk synthwave, hvor horrorsoundtrack, cyberpunk lyde mødes i en lyd skabt ud af et mørk metal univers så bliver det hele til en fest der måske ikke er metal, men er skabt i samme billede. Det kan kun blive en perfekt slutning på årets festival.

Derudover vil jeg kraftigt opfordre til at fange de to danske navne i hoveddagene, EYES og Siamese, samt naturligvis alle de dygtige bands, der spiller i de første dage inden det fulde program starter, hvis man er på festivalen søndag-mandag.

 

Det bliver som altid godt at komme hjem til Roskilde!