Det danske hardcoreband EYES havde fået opgaven at sparke gang i Eos-scenen torsdag kl. 13.30. Man kunne frygte, at det ville være en svær opgave, men der var mødt en okay mængde mennesker frem, og EYES har efterhånden spillet så mange shows på alt fra de helt små scener til den store WARZONE-scene på den franske festival HELLFEST!

Foto: Jannie Ravn Madsen

Frontmand Victor Kaas starter med at spørge publikum, om de er vågne, og derefter får vi besked om, at nu skal vi “sparke vores venner i ansigtet”! Så var vi i gang, og der bliver åbnet hårdt med sangen “Swim”, og alle omkring Eos-scenen var vågne, hvis de ikke allerede var det! Derefter fortsatte det velspillende band med fuld tæsk derude, mens Viktor bevæger sig rundt som en gal mand, mens sangene bliver skreget ud.

Publikum mosher løs, og både mellem og under sangene føles det, som om Viktor har en konstant kontakt med publikum, der sikrer, at den energi bandet har, bliver bundet sammen med publikum!

Foto: Jannie Ravn Madsen

Derfor er det også rart for undertegnede, at bandet er kommet op på en scene, hvor man konstant kan se dem. Den energi, hele bandet bringer til

showet, løfter den i forvejen gode musik op på et niveau, hvor EYES er noget helt særligt. Undervejs får vi først besøg af Jacob Bredahl, der har produceret det fantastiske album “Congratulations”, der blev udgivet tidligere på året! Kort efter kommer Jon Gotlev fra Hiraki på scenen og bidrager til nummeret “Tearjerker”!

Undervejs i koncerten spørger Viktor også publikum, om de har det godt? Efter en jubel bliver næste spørgsmål om nogle af folks venner, der skal have det lidt dårligere? Og så er der igen fuld kraft i pitten!

Det føles råt og beskidt, samtidig med at al den energi, band og publikum vælter ind, bringer showet, er utroligt livsbekræftende! Det hele slutter med besøg af Benjamin Clemens fra SYL og et kæmpe “Congratulations”!

EYES beviser igen, at uanset hvilken scene og rum de bliver sat i, så har de et produkt og et show, der kører sejren hjem!