Copenhell står for døren, og som altid er der masser af musik, man gerne vil se. Her er dog de fem internationale navne, som for undertegnede (Martin Horn Pedersen) er de absolut største must-see.

De er nævnt i den rækkefølge, de spiller på festivalen, så ikke fordi den første er mere must-see end den sidste.

SLEEP TOKEN – Torsdag kl. 15.00 – Pandæmonium

Hypen omkring Sleep Token er kæmpe, når det kommer til det mystiske britiske alternative progressive metalband, der har høstet masser af ros for deres seneste album “Take Me Back To Eden”. Det er ikke en koncert, hvor man skal mosh i vildskab, men derimod en oplevelse, hvor musikken skal mærkes helt ind i krop og sjæl, når det tunge møder det følsomme.

END – Fredag kl. 20.30 – Gehenna

I maj 2022 spillede hardcoresupergruppen på Stengade, og jeg tænkte, at det show nemt kunne være den eneste chance for at se dem i Danmark. Heldigvis tog jeg fejl, og nu får vi også denne mulighed fredag aften på Copenhell, hvor den tekniske og tunge hardcore mødes. Det bliver fedt at se dem på en festivalscene efter at have set dem på den lille Stengade-scene! ( https://blastbeast.dk/2022/05/end-stengade-10-5-2022/ )

SLIPKNOT – Fredag 21.30 – Helvíti

Første gang, jeg så Slipknot, var som support for Metallica i Parken i 2004, og siden da har jeg haft fornøjelsen af at opleve bandet fra Iowa ved yderligere fem koncerter. Fælles for dem alle har været, at det har været fantastiske og energifyldte koncerter. Derfor er Slipknot også den eneste headliner, der er på den liste. Selvom jeg måske ikke hører så meget til Slipknot derhjemme længere, er jeg sikker på, at jeg igen vil få fuld valuta for pengene live, og man kan ikke komme udenom, at de gennem årene har skrevet utroligt mange stærke numre!

SPEED – Lørdag 18.15 – Gehenna

Så er det tid til australsk beatdown hardcore! Bølle, beatdown og vigtige budskaber går hånd i hånd, når Speed indtager Copenhell! Alt energi, der er tilbage i gruppen tidligt lørdag aften, skal findes frem til denne koncert, og hvis den er gemt væk, vil Speed helt sikkert få den frem i folk! Det er gruppens første show i Danmark, så her er chancen for at fange et hardcore-navn med kæmpe hype i undergrunden!

SPIRITBOX – Lørdag 19.30 – Hades

Sidste år aflyste Spiritbox til stor skuffelse deres koncert, men heldigvis kommer de i år! Det canadiske metalcore-band, der bestemt ikke kun spiller klassisk metalcore, men også integrerer mange forskellige tekniske elementer i deres musik, udgav deres debutalbum “Eternal Blue”, som fik masser af ros! Det hele toppes af en stærk vokal fra Courtney LaPlante, der smukt binder det hele sammen!

Selv om jeg kun har nævnt internationale navn, så vil jeg gerne slå et generelt salg for støtte op om de danske navne. For mange er det at spille på Copenhell det sted de helst vil spille, så forvent noget ekstra fra dem, så spiller der noget du kan lide, så smut ud og støt de danske navne fremfor end i beergarden. Vi ses til koncerterne!